Boğaziçili öğrencilere farklı şehirlerden destek sürüyor: 'Kayyum rektöre karşı yanlarındayız'

Boğaziçili öğrencilere farklı şehirlerden destek sürüyor: 'Kayyum rektöre karşı yanlarındayız'

Dün Boğaziçi Üniversitesi ve Kadıköy’de protesto eylemleri yapılırken, farklı şehirlerde yapılan eylemlerle de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek verildi. Destek eylemleri bugün de devam etti.

İleri Haber

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla üniversitelerine atanan kayyum rektör Melih Bulu'yu protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine, farklı üniversitelerin öğrencilerden gelen destek sürüyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayınlanan kararlarıyla, 2015 seçimlerinde AKP'den 1. bölge Milletvekili aday adayı olan Prof.  Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmış, buna karşı ''Kayyum rektör istemiyoruz'' diyen yüzlerce öğrenci dün Boğaziçi Üniversitesi önünde bir araya gelerek eylem yapmıştı. Polis, protestolarda öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle saldırmış ve bazı öğrencileri işkenceyle gözaltına almaya çalışmıştı.

Eylemlerin ardından başlatılan gözaltı dalgasında ise çok sayıda öğrenci “kayyum rektör istemiyoruz” dediği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Dün de Boğaziçi Üniversitesi ve Kadıköy’de protesto eylemleri yapılırken, farklı şehirlerde yapılan eylemlerle de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek verildi.

HATAY

Destek eylemleri bugün de devam etti. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileri bugün bir araya gelerek Boğaziçi’ndeki arkadaşlarına destek eylemi yaptı. Eyleme Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay da katıldı.