Boğaziçili kadınlardan ‘polis tacizi’ açıklaması

Boğaziçili kadınlardan ‘polis tacizi’ açıklaması

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Dayanışması, üniversitede yapılan eylemlerde polislerin kadın öğrencilere dönük sözlü taciz ve tecavüz tehditlerine ilişkin açıklama yayınladı.

İleri Haber 

AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilere dönük ihalaller devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi Kadın Dayanışması, üniversitede yapılan eylemlerde polislerin kadın öğrencilere dönük sözlü taciz ve tecavüz tehdilerine ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Evimiz bildiğimiz okulumuza anti-demokratik kayyum atanmasından sonra herkesin bildiği gibi dört bir yanımız yüzlerce polis ile çevrilmiştir. Kayyum, polislerini aynı zamanda okulumuzun bulunduğu semtin tamamına yaymıştır.

Yaşanan onca elim olayın üstüne kayyumun polislerinin birçok arkadaşımıza sözlü tacizde bulunduğu haberini aldık. Çok öfkeli ve çok üzgünüz. Okulumuzda hangi hakla ve ne amaçla bulunduğu belli olmayan tacizci polislerin derhal gönderilmesini talep ediyoruz. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın da şiddet ve tacize uğrayıp hatta tecavüz tehditleri ile karşı karşıya olduklarını biliyoruz. Kayyuma karşı sesini çıkaran herkesi bu olayların da takipçisi olmaya davet ediyoruz. Polis tacizine uğrayan arkadaşlarımızın her zaman ve her şekilde yanlarında olduğumuzu bildiriyor, kayyum ve tacizci polislerine pabuç bırakmayacağımızı haykırıyoruz.

 

DAHA FAZLA