Boğaziçi'de gözaltına alınan öğrencilerle dayanışma açıklamasına polis saldırdı: En az 52 gözaltı

Boğaziçi'de gözaltına alınan öğrencilerle dayanışma açıklamasına polis saldırdı: En az 52 gözaltı

Boğaziçi Dayanışması'nın savcılığa sevk edilen arkadaşları için Çağlayan Adliyesi önünde yapmak istediği açıklamaya polis saldırdı. Çok sayıda üniversiteli gözaltına alındı.

İleri Haber

Boğaziçi Üniversitesi'nde LGBTİ+ bayrağı taşıdığı gerekçesiyle önce 4 öğrenci gözaltına alındı, ardından okulun içinde ve dışında bulunan diğer öğrencilere de saldıran polis 20 öğrenciyi daha gözaltına aldı. Bugün üniversite öğrencileri, savcılığa sevk edilecek olan arkadaşları için Çağlayan Adliyesi önünde buluşarak basın açıklaması düzenlemek istedi fakat polis, buradaki açıklamaya da saldırarak en az 52 üniversiteliyi gözaltına aldı.

Haber takibi yapan Artı Gerçek muhabiri Yağmur Kaya ve Öğrenci Sendikası üyesi Burak Çetiner'in de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.

ÖĞRENCİLERE İŞKENCE!

Öte yandan gözaltına alınan öğrencilere ters kelepçe işkencesinin yapıldığı öğrenildi. Vatan Emniyet'e bilgi almak için gelen avukatların binaya alınmadığı öğrenildi.

Gözaltına alınan öğrenciler Bayrampaşa Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından Vatan Emniyet'e götürüldü. Hastaneden çıkış esnasında öğrencilere yine işkence yapıldı.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektör Melih Bulu'nun atanmasına karşı yapılan eylemlere ilişkin birçok öğrenciye soruşturma açılmıştı. "Güney Kampüs giriş kapısının üzerinde LGBTİ+ bayrağı açtığı" gerekçesiyle soruşturma açılan bir öğrencinin dün Kuzey Kampüs Eğitim Fakültesi binasında disiplin soruşturması toplantısı yapıldı. Soruşturma açılan öğrenciye destek için Güney Kampüsü girişinden, Kuzey Kampüsü girişine yüründü. Bu esnada bazı sivil polisler LGBTİ+ bayrağı açmanın yasak olduğunu söyleyerek 4 öğrenciyi gözaltına aldı.

Daha sonra okulda polis sayısı artarken, Kuzey Kampüs önünde bekleyişe geçen kalabalığa polis bir kez daha saldırdı ve 8 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltılara karşı Bebek kapısının önüne arkadaşlarıyla destek için gelen üniversitelilere de saldıran polis, burada ise 12 öğrenciyi gözaltına aldı.

Boğaziçi Dayanışması, bugün saat 14.00'te Çağlayan Adliyesi önüne çağrı yaparak şu ifadeleri kullandı: ''Dün işkence ile gözaltına alınan ve bugün savcılığa sevk edilecek 24 arkadaşımız için saat 14.00’te Çağlayan Adliyesi önünde buluşuyoruz! Bir arkadaşımızı daha vermemek için herkesi Çağlayan’a bekliyoruz!''

BOĞAZİÇİ DAYANIŞMASI'NDAN KADIKÖY'E ÇAĞRI

Gözaltına alınan öğrencilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, Boğaziçi Dayanışması, gözaltına alınan arkadaşlarına destek olmak amacıyla  yarın saat 13.00'te Kadıköy Rıhtım'da toplanma çağrısı yaptı.

 

DAHA FAZLA