Boğaziçi Üniversitesi'nde zamlar protesto edildi

Boğaziçi Üniversitesi'nde zamlar protesto edildi

Yemekhanede verilen öğlen ve akşam yemeğinin 2.50 TL'den 3.75 TL'ye çıkarıldığı Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciler, yeni dönemde gelen yemekhane zamlarına tepki göstermek üzere forum düzenledi.

İleri Haber

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nün okullar açılmadan sessiz sedasız yaptığı yemekhane zamları öğrencilerin tepkisini topladı. Üniversite yemekhanesinde öğlen ve akşam yemeği 2.50 TL'den 3.75 TL'ye çıkarılırken kahvaltı ise 1.50 TL'den 2.50 TL'ye çıkarıldı.

'ZAMLAR ÖĞRENCİLERE YÖNELİK KEMER SIKMA POLİTİKASIDIR'

Yapılan zamlara ilişkin bugün bir forum düzenleyen üniversitelilerin, foruma çağrı yapmak üzere yayınladıkları açıklamada "En temel yaşam ihtiyaçlarımızdan birine yapılan bu fahiş zam, 'Rektör' ve 'Yönetim'in öğrenciye bakışını ve yönetim anlayışını göstermektedir. Üniversite yönetimimiz bizleri öğrenci değil müşteri olarak gördüğünü ortaya koymuştur. Boğaziçi yönetiminin fahiş yemekhane zammı, yönetimin ekonomik ihtiyaçlarının faturasını öğrenciye kesme çabasıdır. Bunun anlamı, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik kemer sıkma politikasıdır" ifadeleri kullandı.

'KRİZİN FATURASI ÖĞRENCİLERE'

Foruma yoğun bir katılım gerçekleşirken, öğrencilere yapılan bu saldırının ülkedeki eknomik krizin bir yansıması olduğu vurgulandı. Öğrencilerin bunu kabullenmeyeceği belirtilirken, gelecek hafta bir dizi eylemlilik kararı alındı.

'MÜŞTERİ DEĞİL, ÖĞRENCİYİZ'

"Müşteri değil, öğrenciyiz" diyen üniversiteliler, yemekhane zamlarına karşı ne yapacaklarını konuşmak için düzenledikleri ve yüzlerce öğrencinin katıldığı forumda "Zamlar geri çekilene kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.

 

 

 

DAHA FAZLA