Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilere polis saldırısı: En az 12 gözaltı!

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilere polis saldırısı: En az 12 gözaltı!

Öğrencilerin yürüyüşü sırasında bazı sivil polisler LGBTİ+ bayrağı açmanın yasak olduğunu söyleyerek 4 öğrenciyi gözaltına aldı. Daha sonra okulda polis sayısı artarken, Kuzey Kampüs önünde bekleyişe geçen kalabalığa polis bir kez daha saldırdı.

İleri Haber

Boğaziçi Üniversitesi'nde  LGBTİ+ bayrağı taşıdığı gerekçesiyle önce 4 öğrenci gözaltına alındı, ardından okulda bulunan diğer öğrencilere de saldıran polis en az 8 öğrenciyi daha gözaltına aldı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektör Melih Bulu'nun atanmasına karşı yapılan eylemlere ilişkin birçok öğrenciye soruşturma açılmıştı. "Güney Kampüs giriş kapısının üzerinde LGBTİ+ bayrağı açtığı" gerekçesiyle soruşturma açılan bir öğrencinin bugün  Kuzey Kampüs Eğitim Fakültesi binasında disiplin soruşturması toplantısı yapıldı.

Soruşturma açılan öğrenciye destek için Güney Kampüsü girişinden, Kuzey Kampüsü girişine yüründü,  Bu esnadabazı sivil polisler LGBTİ+ bayrağı açmanın yasak olduğunu söyleyerek 4 öğrenciyi gözaltına aldı.

Daha sonra okulda polis sayısı artarken, Kuzey Kampüs önünde bekleyişe geçen kalabalığa polis bir kez daha saldırdı. Burada da en az 8 öğrenci gözaltına alındı.
 

 

 

ÖĞRENCİLER: ARKADAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILANA KADAR KAMPÜSTEN AYRILMIYORUZ

Öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılana kadar Kuzey Kampüs'te bekleyişlerini sürdüreceklerini belirtti. Konuyla ilgili Boğaziçi Dayanışması, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar Kuzey Kampüs'teyiz. Yasakları tanımıyor, sıra arkadaşlarımızı istiyoruz. "Polis, kayyum, homofobi/transfobi Boğaziçi'nden gidecek!" diyen herkesi de dayanışmaya bekliyoruz! Kayyumlar Gidecek, Biz Kalacağız!" ifadelerini kullandı.