Boğaziçi Üniversitesi'nde harem-selamlık uygulama

Boğaziçi Üniversitesi'nde harem-selamlık uygulama

BÜ'de yeni eğitim-öğretim yılının başında dikkat çeken değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklerle eğitim daha gericileşirken aynı zamanda öğrencinin barınma koşulları da zorlaştırıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde (BÜ) yeni eğitim-öğretim yılı başında gerici bir düzenleme yapıldı. Karma yurtlarda öğrencilerden habersiz biçimde harem-selamlık uygulamasına gidildi. Bu değişikliğin yapılamadığı yurtlar ise kapatıldı.

Yurtlar, Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği hükümlerince  il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin denetimine açılmasıyla yapılan değişiklik mail yoluyla öğrencilere bildirildi. Mailde şu ifadeler yer aldı:  

“Yurtlarımız, 6/5/2017 tarih, 30058 numaralı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği hükümleri gereğince il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin denetimine açılmıştır. Bu değişikligin Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurtkur) ile bir bağlantısı bulunmamaktadır. Uymakla yükümlü olduğumuz bu yönetmelik çerçevesinde yeni akademik yıla başlamadan tüm yurtlarda bazı düzenlemeler yapılacaktır.

Özel Ögrenci Barinma Yönetmeligi ve Yönergesi Geregince Yurtlarda Yapilacak Degisiklikler:

1- Tüm yurt binaları kadın/erkek olarak ayrılacaktır. Hangi yurdun erkek, hangi yurdun kadın öğrencilere hizmet vereceği, 2018-2019 Akademik Yılı kura basvuruları sonrasında www.yurtlar.boun.edu.tr adresinde ilan edilecektir (17.05.2018)

2- Kilyos yurtlarında kalan (otel dahıl) 2017 girişli hazırlık öğrencilerinden 2018-2019 Akademik Yılı yurt kurası için başvuru yapacaklar, başvuru tarihi dolmadan kendilerinden istenen evrakları ikamet ettikleri yurdun amirliğine eksiksiz teslim edeceklerdir. Evrak teslim etmeyenler ile eksik teslim edenlerin basvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

3- Sürveyan odaları dahil, 2 kişilik odalar iptal edilerek 1, 3 veya 4 kişilik olmak üzere yeniden düzenlenecektir.

4- Yönetmelik ve yönergeye göre yurt müdürlerinin en az lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Buna göre bazı yurtlara yeni yurt müdürleri atanacaktır.

5- Yurtlarda kalan öğrencilere ait bilgiler il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin e-barınma adli veritabanına girilecektir.

6- Yurtlara yerleşim sırasında Yurtlar Müdürlüğü ile öğrenci ve kefili arasında bir “taahhütname” imzalanacaktır.

7- Eylül ayından itibaren yurtlara yerleşecek tüm öğrenciler (Mayıs 2018 yurt kurasına katılanlar dahil) ilgili Yönetmelikte belirtilen evrakları yurt müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

8- Akademik yıl veya yaz okulu sonrasında yurtlara öğrenci eşyası kabul edilmeyecektir. Yurtlarda eşyası bulunanların esyalarını en geç 03.6.2018 saat: 16.00’ya kadar almaları gerekmektedir. Süresi içinde alınmayan eşyalar, tutanak tutulmak suretiyle hayır kurumlarına verilecektir.

9- Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri dahil yurtlara gelen ziyaretçilerin kabul şartları, ilgili yönetmelik ve yönergeye göre yeniden düzenlenecek ve yeni akademik yıldan itibaren uygulanmaya başlanacaktır.

10- Yapılacak değişiklerle ilgili detaylı bilgiyi, 6/5/2017 tarih, 30058 numaralı Resmi Gazete’de yayımlanan Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinde bulabilirsiniz.

Değişiklik Yapılmayacak Süreçler:

1- Uçaksavar Yurdu 2018-2019 Akademik Yılında da hizmet vermeye devam edecektir.

2- Yurt kuraları ve merkezden yerleşim işlemleri ayni şekilde sürdürülecektir.

3- Yurtlardaki statü sistemi devam edecektir.

4- Yurt yoklamaları mevcut sekliyle sürdürülecektir.

5- Yurt ücretleri yine Garanti Bankası’na ödenecektir.

Yurtlar Müdürlüğü-01.05.2018”

YURT KAPASİTESİ DAHA DA AZALDI

Yapılan değişiklikle okulun yetersiz olan yurt kapasitesi daha da azaldı.

YEMEKHANE ÜCRETLERİNE DE ZAM

BÜ’deki gerici uygulamaya yemekhane ücretlerine yapılan zamlar da eklendi. 1.5 lira olan kahvaltı liraya, öğle ve akşam yemekleri ise 2.5 liradan 3.75 liraya çıkarıldı.

DAHA FAZLA