Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınan 24 öğrenci serbest bırakıldı

Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınan 24 öğrenci serbest bırakıldı

Polisin Boğaziçi Üniversitesi'ndeki LGBTİ+ bayrağına saldırması sonucu üniversitenin içinde ve dışında gözaltına alınan 24 öğrenci serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde açılan soruşturmalara karşı yapılan eylemde öğrencilere polisin saldırması sonucu üniversite içinde ve dışında gözaltına alınan 24 öğrenci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör Melih Bulu'nun atanmasına karşı yapılan eylemler sebebiyle birçok öğrenciye soruşturma açılmıştı. Dün, soruşturma açılan bir öğrenciye destek için Güney Kampüsü girişinden, Kuzey Kampüsü girişine yürünmüş, bu esnada bazı sivil polisler LGBTİ+ bayrağı açmanın yasak olduğunu söyleyerek 4 öğrenciyi gözaltına almıştı. Daha sonra okulda polis sayısı artarken, Kuzey Kampüs önünde bekleyişe geçen kalabalığa polis bir kez daha saldırarak burada da en az 8 öğrenciyi gözaltına almıştı. 

Gözaltılara karşı üniversitenin Bebek kapısında bir araya gelen üniversitelilere de polisin saldırması sonucu gözaltı sayısı 24'e yükselmişti.