Boğaziçi Üniversitesi'nde 4 öğrenci gözaltına alındı

Boğaziçi Üniversitesi'nde 4 öğrenci gözaltına alındı

Boğaziçi Üniversiteli 4 öğrenci, üniversiteden evlerine giderken gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde 4 öğrenci, üniversiteden evlerine dönerken gözaltına alındı. Öğrencilerin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın “Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesi"ne ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ileri sürülüyor.

Polis, 20.30 sıralarında üniversiteden evine dönen 4 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan arkadaşlarının yanına ulaşmaya çalışan öğrenciler ise polis tarafından darbedildi.

Boğaziçi Ünversitesi öğrencileri "kayyum rektör" Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını resim sergisi ile protesto etmiş, öğrencilerin resim sergisi, Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK) tarafından hedef gösterilmişti. BİSAK'ın öğrencileri hedef göstermesinin ardından  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

SOYLU ÖĞRENCİLERİ HEDEF GÖSTERDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gözaltına alınan öğrencileri hedef gösterdi.

Soylu, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!" dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI 'YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ' DEDİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise, Twitter'dan yaptığı açıklamada 'yasal yollara başvurulacağını' söyledi.

Erbaş, "Boğaziçi Üniversitesi önünde Müslümanların mukaddes mekanı, kıblemiz Kabe’ye ve İslami değerlerimize yönelik yapılan hadsiz saldırıyı kınıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağız ve bu saygısızlığı yapanlar hakkında yasal yollara başvuracağız" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA