Boğaziçi Üniversitesi öğrencisini arayan polis zorla girdiği evde 'Bu sokaktan geçti' diyerek terör estirdi

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisini arayan polis zorla girdiği evde 'Bu sokaktan geçti' diyerek terör estirdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne atadığı rektörü protesto eden öğrencilerin evlerine yapılan ev baskınlarında öğrencilerle ilgisi bulunmayan bir evi basan polis, evde bulunan engelli kadını zorla yere yatırdı, eve verdiği zarara karşın  tutanağa "Evde zarar yok, hasar verilmemiştir" yazdı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektör Melih Bulu’yu protestoların ardından sabah saatlerinde öğrencilerin evlerine baskınlar düzenlendi. Çok sayıda öğrenci gözaltına alınırken, Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, dünkü protestolar nedeniyle “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “görevli memura mukavemet” gerekçe gösterilerek 28 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, gözaltına alınanların sayısının 17 olduğunu açıkladı.

Sendika.org’da yer alan habere göre polis, operasyon düzenlediği tüm evlere  kapı zilini çalarak değil kapıları koçbaşı ile kırarak girdi. Hatta bir evin çelik kapısını kıramayınca duvarını yıkıp girdi. Uzun namlulu silahlarla girdikleri evlerde kim varsa yere yatıran polislerin sabah karşı düzenlenen baskınları çevreye duyurmak için özel bir çaba içerisinde olduğu gözlendi.

Habere göre, Evdeki herkesi yere yatıran polis evin odalarını gezerek arama yaptı. Bu sırada evdeki engelli bir kadın da bütün itirazlarına rağmen zorla yere yatırıldı.

Polisin saldırgan tutumları üzerine engelli kadın fenalaştı. Polis bunun üzerine engelli kadın için ambulans çağırmayı teklif etti.

Ardından kadının eşi polise “Buna gerek yok. Burada aradığınız kişi için önce ‘ikametgâhı burada’, sonra ‘bu sokaktan geçti’ diyerek tutarsız konuşuyorsunuz. Kapıyı çalmadan, kırarak içeri giriyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

Evin odalarındaki aramayı tamamlayan polis, ayrılırken de kapısını kırdığı ev için “Evde zarar yok, hasar verilmemiştir” şeklinde tutanak tuttu.

Ev sahipleri kilidinin yanı sıra kasası da zarar gören kapının kapanmadığını belirtiyor.