Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Burak Çetiner, gözaltı sürecindeki işkenceyi anlattı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Burak Çetiner, gözaltı sürecindeki işkenceyi anlattı

Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun atanmasını protesto ettiği için evi basılarak gözaltına alınan Burak Çetiner, serbest bırakılmasının ardından gözaltı sürecinde yaşadıklarını anlattı.

İleri Haber 

Boğaziçi Üniversitesi’nde “Kayyum rektör istemiyoruz” diyen öğrencilere yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Öğrenci Sendikası üyesi ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Burak Çetiner, gözaltı sürecinde polisin uyguladığı işkenceyi anlattı.

İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde kendilerine zorla çıplak arama yapıldığını ve adliyeye getirilmeden önce sağlık kontrolü için götürüldükleri hastanede işkenceye maruz kaldıklarını belirten Çetiner, hastane personelinin görüntü kaydı almasının engellendiğini ve işkence öncesi acil servis girişinin boşaltıldığını belirtti.

Çetiner, yaşadıklarına ilişkin yaptığı açıklamada "Ben ailemle yaşıyorum. Oturduğum yer belli, çağırsalar gelirdik. Polisler sabah saatlerinde evimize girdi. Anne ve babamın kafasına silah dayayıp beni gözaltına aldılar. ters kelepçe ve işkenceye maruz kaldık. Bütün bunlar kayyum rektöre karşı olduğumuz için başımıza geldi. Bir Boğaziçi'li olarak kayyum rektöre karşı olduğumu tekrar söylüyorum. Bizlere diğer üniversitelerden destek veren tüm öğrenci arkadaşlara da teşekkür ediyorum." dedi. 

 

 

 

 

DAHA FAZLA