Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Feyzi Erçin’in derslerine son verilmesini protesto etti: ‘Siz kaybedeceksiniz, cesaret ve vicdan kazanacak’

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Feyzi Erçin’in derslerine son verilmesini protesto etti: ‘Siz kaybedeceksiniz, cesaret ve vicdan kazanacak’

Boğaziçi direnişinde öğrencilerin yanında olan akademisyen Feyzi Erçin’in notlandırmada fazladan puan verdiği iddiasıyla derslerine son verilmesini protesto eden öğrenciler ‘’Feyzi hoca yalnız değildir’’ sloganlarıyla rektörlük binasına yürüdü.

Fotoğraflar: Boğaziçi Direnişi

İleri Haber

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör Melih Bulu’nun atanması sonrasında direnişe başlayan öğrencilerle dayanışma içinde olan akademisyen Feyzi Erçin’in notlandırmada fazladan puan verdiği iddiasıyla derslerine son verildi. Bugün akademisyenler ve öğrenciler, "Feyzi Hoca yalnız değildir" dövizleri taşıyarak direnişin 148. gününde rektörlük binasına sırtını döndü.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, akademisyen ve Avukat Feyzi Erçin ile diğer yarı zamanlı ve emekli öğretim üyelerinin ders verme hakkının kayyum rektör ve yardımcıları tarafından elinden alınmasını protesto etmek üzere Güney Kampüs'te hocalarıyla birlikte nöbete katıldı.

Boğaziçili öğrencilerin, hocalarının üniversiteyle ilişiğinin kesilmesi kararına karşı bugün rektörlük binası önünde başlattığı protestoya Feyzi Erçin de katıldı. ‘’Hocama dokunma’’ pankartı taşınan eylemde öğrenciler, ‘’Feyzi hoca yalnız değildir, kayyumlar gidecek biz kalacağız’’ sloganlarıyla rektörlük binasına yürüdü.

‘CESARET VE VİCDAN KAZANACAK’

Burada akademisyenlerle birlikte rektörlük binasına sırtını dönen öğrenciler, üniversite bahçesinde bir araya gelerek bir açıklama okudu. Açıklamada, ‘’Siz kaybedeceksiniz; özgürlük, insanlık onuru, cesaret ve vicdan kazanacak’’ ifadeleri yer aldı.

DAHA FAZLA