Boğaziçi Üniversitesi eylemleri sebebiyle 4 kişi daha tutuklandı!

Boğaziçi Üniversitesi eylemleri sebebiyle 4 kişi daha tutuklandı!

İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektör Melih Bulu'yu protesto ettikleri için gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklandı, 2 kişi hakkında ev hapsi kararı verildi.

İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektör Melih Bulu'yu protesto ettikleri için gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklandı, 2 kişi hakkında ev hapsi kararı verildi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyım rektör Melih Bulu'nun atanmasını protesto ettikleri için haklarında başlatılan soruşturma kapsamında 5 kişi 4 Şubat günü evleri basılarak gözaltına alınmıştı. Araması devam eden 1 kişi ise bir gün sonra gözaltına alındı. 2 gündür gözaltında bulunan 6 kişi ifadelerinin alınması için bugün Çağlayan Adliyesi’ne getirilmişti. 

POLİS SALONA GİRİŞLERİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

4 kişinin tutuklandığı mahkemede polis, avukatların salona girişini engellemeye çalıştı. TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, CHP Milletvekilleri Sera Kadıgil ve Mahmut Talan ve HDP Milletvekili Dilşat Cambaz Kaya ile avukatların direnişi sonucu polisler dışarı çıkarıldı.