Boğaziçi Üniversitesi davalık olan Hukuk Fakültesi için kadro ilanı açtı!

Boğaziçi Üniversitesi davalık olan Hukuk Fakültesi için kadro ilanı açtı!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Melih Bulu'nun rektörlük görevinden alındığı Boğaziçi Üniversitesi'nde davalık olan Hukuk Fakültesine doçent ve araştırma görevlileri alınacağı duyuruldu.

Dün yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan kararla AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kayyum rektör olarak atanan Melih Bulu'nun rektörlük görevinden alındığı Boğaziçi Üniversitesi, bugün yayımlanan Resmi Gazete'de yer alan ilanla, Hukuk Fakültesine doçent ve araştırma görevlileri alınacağını duyurdu.

"Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nden" başlığıyla yayımlanan ilanda, 1 doçent, 3 doktor öğretim üyesi ve 3 araştırma görevlisi alınacağı belirtildi.

HUKUK FAKÜLTESİNİN AÇILMASI DANIŞTAY'A TAŞINMIŞTI

Ocak ayında Melih Bulu'nun Erdoğan tarafından rektör olarak atandığı Boğaziçi Üniversitesinde 5 Şubat 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararla Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi kurulmuştu. Boğaziçi Üniversitesi'nin teamüllerine aykırı olarak kurulan 2 fakültenin kadrolaşma amacı taşıdığını ifade eden Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, kararı Danıştay'a taşımışlardı.

Eğitim Sen, Cumuhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi’nde hukuk ve iletişim fakülteleri kurulması işleminin yürütmesinin durdurulması talebiyle Danıştay'a dava açmıştı.