Boğaziçi protestoları iddianamesi: Aralarında Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta’nın da olduğu 23 kişinin cezalandırılması istendi!

Boğaziçi protestoları iddianamesi: Aralarında Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta’nın da olduğu 23 kişinin cezalandırılması istendi!

Kadıköy’deki Boğaziçi protestolarına ilişkin düzenlenen iddianamede, aralarında tutuklu öğrenciler Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta’nın da olduğu 23 kişinin cezalandırılması istendi.

İzel Sezer - @izelsezer

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak atanmasının ardından Kadıköy’de yapılan eylemde gözaltına alınanlar hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede, 23 kişinin cezalandırılması istendi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen ve İstanbul Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, aralarında tutuklu öğrenciler Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta’nın da olduğu 23 kişinin 2911 sayılı yasaya ve kolluk kuvvetlerine mukavemet ettikleri iddiasıyla cezalandırılması istendi.

Avukatlardan alınan bilgiye göre, üniversite öğrencileri Şilan Delipalta, Ezgi Ertürk ve Mehmet Şimşek'in 3,5 yıldan 10 yıla kadar, diğer 20 kişinin ise 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Davanın ilk duruşması 2 Nisan günü saat 09.30’da İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görülecek.

NE OLMUŞTU?

Aralarında tutuklu öğrenciler Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta’nın da bulunduğu 93 kişi, 2 Şubat’ta İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yapılan Boğaziçi protestolarında gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların 23'ünün gözaltı süresi uzatılmış, gözaltı süresi uzatılanların 10’u ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Hakkında tutuklama talebi istenen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) yüksek lisans öğrencisi Anıl Akyüz ve İstanbul Üniversitesi öğrencisi Şilan Delipalta 5 Şubat'ta tutuklanmıştı.

Gözaltı süresi uzatılan 23 kişiden 11’i hakkında ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı verilmiş; 2’si ise yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakılmıştı.