Boğaziçi "gökkuşağı" davası bir kez daha ertelendi

Boğaziçi "gökkuşağı" davası bir kez daha ertelendi

Gökkuşağı bayrağı taşıdıkları için 12 öğrencinin yargılandığı dava dördüncü kez ertelendi.

Ersan Kınık - @ErsanKinik

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektöre karşı düzenlenen protestolarda gökkuşağı bayrağı taşıdıkları için haklarında “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna” muhalefet gerekçesiyle dava açılan 12 öğrencinin yargılandıkları davanın 4’üncü duruşması bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Avukat Sevda Nur Bayram ve Eylem Kılıç’ın hazır bulunduğu davaya, öğrenciler davadan vareste tutuldukları için katılmadı. Davayı İstanbul İl Başkan Yardımcısı Burkay Düzce de takip etti.

Öğrencilerin avukatlarından Eylem Kılıç, üçüncü celsede alınan bilirkişi incelemesi kararının davayı uzatacağını ve bu yüzden ara karardan dönülmesi yönünde talepte bulundu.

Avukat Sevda Nur Bayram da, dosyada elde edilen delillerin hukuka aykırı bir şekilde eklendiğini ve bilirkişi incelemesinin de hukuka aykırı olacağını belirterek ara karardan dönülmesini talep etti.

Ara karardan dönülmesi yönündeki talepleri reddeden mahkeme, dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 24 Mart 2022’ye erteledi.

DAHA FAZLA