Boğaziçi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan öğrencilere 'polis araçlarına zarar verdiniz' iddiası: 45 bin TL'lik fatura!

Boğaziçi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan öğrencilere 'polis araçlarına zarar verdiniz' iddiası: 45 bin TL'lik fatura!

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan AKP'li Melih Bulu'ya karşı yapılan Kadıköy'deki eylemlere katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan öğrenciler hakkında iddianame hazırlandı. Başsavcılığın iddianamesine göre öğrencilerin 2 polis aracına zarar verdikleri öne sürülü.

İleri Haber

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanan Melih Bulu'ya karşı başlayan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan öğrencilerden Akın Karakuş, Hasan Koral Hacıbeyoğlu, Murat Can Demirci, Necmettin Erdem, Ömer Şengel ve ev hapsi alan öğrenciler Recep Acar ve Yunus Emre Karaca hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede iki polis aracındaki çatlak, kırık ve ezilme için 45 bin TL'lik zarar oluştuğu belirtildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede tutuklu öğrencilerin Kadıköy'deki eylemlerde 2 polis aracına hasar verdikleri öne sürüldü.

6 Şubat tarihinde tutuklanan ve ev hapsi alan 7 öğrenci, ‘görevi yaptırmamak için direnme’, ‘kamu malına zarar verme’, ‘ihtara rağmen dağılmama’ ile suçlandı.

Başsavcılığın iddianamesinde öte yandan iki polis aracında ayrı ayrı 27.843,37 TL’lik ve 18.342,70 TL’lik toplamda yaklaşık 45 bin TL’lik zarar oluştuğu iddia edildi.