Boğaziçi Dayanışması: Mücadeleye devam edeceğiz, arkadaşlarımızı geri alacağız

Boğaziçi Dayanışması: Mücadeleye devam edeceğiz, arkadaşlarımızı geri alacağız

Boğaziçi Dayanışması'ndan yapılan açıklamada "Haklarında tutuklama kararı verilen arkadaşlarımızdan mesaj var. Mücadeleye devam edeceğiz, arkadaşlarımızı geri alacağız! Onların da dediği gibi" ifadelerine yer verildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin,  AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Melih Bulu'ya karşı başlattıkları eylemler sırasında Kabe fotoğrafının yere serildiği iddiaları ile gözaltına alınan öğrencilerden ikisi tutuklandı.

Boğaziçi Dayanışması'nın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Haklarında tutuklama kararı verilen arkadaşlarımızdan mesaj var. Mücadeleye devam edeceğiz, arkadaşlarımızı geri alacağız! Onların da dediği gibi" ifadelerine yer verildi.

HEDEF GÖSTERİLMİŞLERDİ

Üniversitenin güney kampüsünde açılan sergideki fotoğraf, bazı Twitter hesapları ve hükümete yakın medya kuruluşlarında hedef gösterilmiş, Diyanet tarafından 'eleştirilmiş', yasal yollara başvurulacağı belirtilmişti.

Daha sonra İstanbul başsavcılığı öğrenciler hakkında 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' iddiasıyla soruşturma açıldığını bildirmiş, saatler sonra da dört öğrencinin gözaltına alındığı açıklanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Twitter üzerinden duyurduğu gözaltı haberinde LGBTİ+'lara karşı 'sapkın' ifadesini kullanmıştı.