Bodrum'a giden Eren Keskin'e polisten absürt soru: 'Ne işiniz var burada?'

Bodrum'a giden Eren Keskin'e polisten absürt soru: 'Ne işiniz var burada?'

Keskin, yaşanan durumu, "Daha önce başka yerde çok yaşadık ama Bodrum'da yaşamak çok tuhaf geldi" ifadeleriyle yorumladı.

İnsan hakları savunucusu avukat Eren Keskin, Sibel Figen Yavuz'un dosyası için gittiği Bodrum'da polis tarafından durduruldu. Polis Keskin’e  "Ne işiniz var burada?" diye sordu.

Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre, insan hakları savunucusu avukat Eren Keskin, Milas ilçesinde yaşayan Sibel Figen Yavuz'un internette bir iş ilanı üzerine görüştüğü Mutlu Erbey adlı erkek tarafından tecavüze maruz bırakıldığı ve ardından fuhuş çetesine teslim edildiği iddiasıyla ilgili tutuklama talebi için Bodrum'a gitti.

Havaalanında bir sivil polisin yanına gelerek kendisini durdurduğunu belirten Keskin, şunları anlattı:

"Daha sonra polis şüpheli bir durum var kimliğinize bakabilir miyim dedi. 'Şüpheli durum nedir, ne olabilir' diye sordum, 'O konuda bir şey söyleyemeyeceğim' dedi. Kimlik bilgilerimi aldı. Bir süre sonra 'Ben yeterli denetim yapamadım, telefonunuzu ve nerede kalacağınızı da söyler misiniz' dedi. Ben de 'Telefonumu alın ama başka bilgi vermeyeceğim, böyle bir hakkınız yok' dedim. 'Ne amaçla geldiniz' diye sordu. 'Bir dosyayla ilgili savcıyla görüşeceğim' dedim. Daha önce başka yerde çok yaşadık ama Bodrum'da yaşamak çok tuhaf geldi. Polis daha sonra 'Araştırmamız bittikten sonra ben sizi arayacağım' dedi”