BMO'dan saldırılara yanıt: Odamızı ve memleketimizi savunacağız

BMO'dan saldırılara yanıt: Odamızı ve memleketimizi savunacağız

Son dönemde yandaş medya organları tarafından hedef gösterilen BMO Yönetim Kurulu bir açıklama yaptı.

İleri Haber

TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası’nda (BMO) 10-11 Mart’ta düzenlenecek genel kurul öncesi kendilerine “Milli Bilişim Grubu” adını veren bir grup tarafından suçlamalara maruz bırakılan ve Yeni Akit, Milat gazetesi, A Haber gibi yandaş medya organları tarafından hedef haline getirilen BMO Yönetim Kurulu yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Önceki dönemlerde birlikte Oda yönetimlerine aday oldukları arkadaşlarına şimdilerde “FETÖcü” diyen, iktidarın gücünü arkasına alarak iktidardan pay kapmaya çalışan çıkar grupları bizleri mesleğimize ve ülkemize karşı sorumluklarımızı yerine getirmekten alıkoyamayacaktır” denilirken, meslek odaları ve memleketin, cemaatin eski ortaklarına karşı da savunulacağı vurgusu yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu olarak, Oda 3. Olağan Genel Kurulu’nda meslektaşlarımızın bize verdiği görevi, meslektaşlarımızın haklarını korumak, mesleğimizin ülke ve toplumun yararına gelişmesine sağlamak amaçları doğrultusunda, hakkıyla yerine getirmek üzere yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Çalışmalarımızı 10 – 11 Mart tarihlerinde gerçekleştireceğimiz 4. Olağan Genel Kurul’a sayılı günler kala, aynı sorumluluk ve görev bilinciyle, Odamıza ve mesleğimize yakışır bir Genel Kurulu hayata geçirmek için tüm Oda kurul ve organlarındaki arkadaşlarımızla birlikte sürdürmekteyiz.

Bu çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, bir yandan aralarında daha önce Oda organlarında görev almış üyelerin de olduğu, 4. Olağan Genel Kurul kapsamında yapılacak seçimlerde aday olacaklarını açıklayan bir grup tarafından basına verilen gerçek dışı açıklamalara da bir cevap verme ihtiyacı doğmuştur.

Önce Yeni Akit, Milat gibi gazeteler ve A Haber televizyon kanalına, Oda Yönetimi’ni karalama ve Oda kurumsallığını kamuoyu önünde küçük düşürmeye yönelik beyanlarda bulunan grup temsilcileri, sonrasında kendilerine yapılan açıklamalara rağmen Oda üyeliklerinin yapılmadığı yönünde asılsız iddialarla Başbakanlık İletişim Merkezi ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na şikayette bulunmuşlardır. Bu şikayetler üzerine Bakanlık tarafından, iletilen şikayetler için cevap süresi dahi dolmadan konuyla ilgili müfettiş görevlendirilmiştir. Hiçbir usul ve hukuka uymayan bir biçimde, Oda’ya Bakanlığın Teftiş Başkanlığı’ndan gelen telefonla ertesi gün inceleme yapmak üzere müfettişlerin geleceği bildirilmiştir. İnceleme yapmak üzere Oda’ya gelen heyete yapmak istedikleri işlemin usulen hatalı olduğu, üyelik işlemlerinin yapıldığı, şikayet yazılarına konu olan tüm üyelerin sicil numaralarının Bakanlığa iletildiği ifade edilmiştir. Buna rağmen basına asılsız, kamuoyunu ve meslektaşlarımızı yanlış yönlendirmeye yönelik yapılan açıklamalar devam etmiştir.

Oda Yönetim Kurulumuz ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun biçimde çalışmalarını yürütmektedir. Ocak ve Şubat aylarında Odamızın yoğun etkinlik ve çalışma takvimine rağmen, oda personelimiz geceli gündüzlü çalışarak aylık ortalamanın yaklaşık altı katına ulaşan başvuruları işleme almış, Genel Kurul üye listesi (hazirun) teslim edildikten sonra kaydı tamamlanan üyelerin isimleri ayrıca İlçe Seçim Kurulu’na bildirilmiştir.

Odamıza yönelik bütün bu saldırı ve karalama çabalarının asıl nedeninin Oda 3. Döneminde gerçekleştirilen başarılı çalışmalar ve Yönetim Kurulumuzun dik duruşu olduğunu biliyoruz. Önceki dönemlerde birlikte Oda yönetimlerine aday oldukları arkadaşlarına şimdilerde “FETÖcü” diyen, iktidarın gücünü arkasına alarak iktidardan pay kapmaya çalışan çıkar grupları bizleri mesleğimize ve ülkemize karşı sorumluklarımızı yerine getirmekten alıkoyamayacaktır. Demokratik, laik bir Türkiye için geçmişte Odamızı ve ülkemizi cemaatlere ve darbecilere karşı nasıl savunduysak bugün de eski ortaklarına karşı aynı kararlılıkla savunacağız.

Bu vesileyle tüm meslektaşlarımızı bir kez daha 10 – 11 Mart 2018 tarihlerinde ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’nde gerçekleştirilecek BMO 4. Olağan Genel Kurulu’na, Odalarına ve mesleklerine sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Üyelerimize, meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.