BMGK'da Rusya'nın tasarısı reddedildi

BMGK'da Rusya'nın tasarısı reddedildi

BMGK Suriye gündemiyle toplandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK); ABD İngiltere ve Fransa'nın, Suriye'ye düzenlediği saldırı üzerine Rusya'nın çağrısıyla toplandı. Toplantıda Rusya tarafından sunulan, ABD ve müttefiklerinin Suriye’ye yaptıkları saldırı nedeniyle kınandığı ve bu ülkeye saldırılara son vermeleri talebini içeren karar tasarısı kabul edilmedi.

BMGK'da ilk sözü BM Genel Sekreteri Gutteres aldı. Gutteres, gerilimi arttırmaktan kaçınma çağrısı yaptı. Araştırmacıların kimyasal soruşturması için hazır olduğunu belirtti.

RUSYA'NIN BM TEMSİLCİSİ: ABD TERÖRİSTLERE GÖZ YUMUYOR

Toplantıda söz alan Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya “ABD, Suriye’deki eylemleriyle insani felaketi daha da kötüleştiriyor ve teröristlere göz yumuyor” dedi.

'IRAK'TA VE LİBYA'DA YAŞADIK'

Ortadoğu uzmanı gazeteci Hasan Sivri' nin aktardığına göre, BMGK nın Bolivya Temsilcisi de yaptığı konuşmada, "Bu meclisin 3 daimi üyesi çoğunluk kavramını işlerine geldiği zaman kullanıyor işlerine gelmediği zaman kendi başlarına kanun tanımadan emperyalist emelleri için hareket ediyorlar. Irak'ta ve Libya'da yaşadık. Ve şimdi Suriye'' ifadelerini kullandı.