BMGK, 'İran'a yönelik silah ambargosu uzatılsın' tasarısını reddetti

BMGK, 'İran'a yönelik silah ambargosu uzatılsın' tasarısını reddetti

ABD Dışişleri Bakanı, BMGK'nin İran'a yönelik silah ambargosunun uzatılmasına yönelik karar tasarısını reddettiğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) İran'a yönelik silah ambargosunun uzatılmasına yönelik karar tasarısını reddettiğini duyurarak ''Uluslararası barış ve güvenliği sağlama misyonu olan BMGK, bugün en temel misyonunu yerine getiremememiştir" dedi.

Yaptığı yazılı açıklamayla BMGK'nin karar tasarısını reddettiğini aktaran Pompeo, "BMGK, dünyanın önde gelen terör destekçisi devletine, 10 yıldan uzun süredir ilk kez hiçbir BM kısıtlaması olmadan konvansiyonel silah alma ve satma yolu açmıştır'' dedi ve ekledi: ''BMGK'nin uluslararası barış ve güvenliğin savunulmasında kararlı davranamaması, affedilemez."

'BMGK, TEHLİKE ALTINDAKİ ÜLKELERİN ÇAĞRILARINI REDDETTİ'

BMGK'nin, Ortadoğu'da İran'ın eylemleri nedeniyle tehlike altında olan birçok ülkenin ''İran'a silah ambargosu'' çağrılarını reddettiğini söyleyen Pompeo, açıklamasnda şu ifadelere yer verdi:

"Bu ülkeler, silah ambargosu uzatılmazsa İran'ın daha çok kaos ve yıkım yayacağını biliyor ancak BMGK bunu görmezden gelmeyi seçti. ABD hiçbir zaman bölgedeki dostlarının BMGK'deki taleplerinin peşini bırakmayacak. Teokratik terör rejiminin, Avrupa'nın, Orta Doğu'nun ve diğer bölgelerin kalbini tehdit edecek şekilde silah satıp alma özgürlüğü olmamasını sağlamak için çalışacağız."