BM'den İsrail ve Filistin'e iki devletli çözüm için müzakerelere dönme çağrısı

BM'den İsrail ve Filistin'e iki devletli çözüm için müzakerelere dönme çağrısı

Birleşmiş Milletler, İsrail ve Filistin'e 'anlamsız kan dökme, terör ve yıkıma' son verme ve iki devletli çözüm için müzakerelere başlama çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, İsrail ve Filistin arasında giderek yükselen tansiyon ve Gazze'ye yönelik hava saldırısını görüşmek için  üçüncü kez toplandı. Konseyde konuşan BM Genel Sekreteri  Antonio Guterres, Gazze ve İsrail'deki ölüm ve yıkımın bir arada yaşama ve barış umudunu söndürdüğünü belirterek çatışmalara derhal son verilmesi gerektiğini söyledi.

"Bir tarafta roket ve havan, diğer tarafta hava saldırısı ve topçu bombardımanları hemen durmalı" diyen Guterres, İsrail ve Filistin'e "anlamsız kan dökme, terör ve yıkıma" son verme çağrısında bulunarak, iki devletli çözüm için müzakerelere geri dönülmesi gerektiğini belirtti.

Guterres ayrıca, Gazze'de gazetecilerin ofislerinin hedef alınması ve yok edilmesinin son derece endişe verici olduğuna dikkati çeken Guterres, "Gazetecilerin korkusuzca ve taciz edilmeden çalışmasına izin verilmeli" dedi.