BM, insani yardım için Taliban'dan izin istedi

BM, insani yardım için Taliban'dan izin istedi

Afganistan'a yardım için Taliban'dan izin isteyen Birleşmiş Milletler (BM); teslimatın Kabil Havalimanı'ndan yapılması için resmi başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Birleşmiş Milletler’in (BM) Afganistan'daki insani işler koordinatörü Ramiz Alekberov, Kabil Havaalanı üzerinden Afganistan'a insani yardım malzemelerinin teslimatı için Taliban'dan izin istediklerini duyurdu.

Alekberov, bugünkü basın toplantısında, "Afganistan’a insani yardım malzemelerinin teslimatıyla ilgili görüşmeler devam ediyor. Teslimatın Kabil Havaalanı üzerinden yapılması için resmi başvuruda bulunduk. Taliban’ın ne zaman izin vereceğini bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Kabil’e insani seferler düzenleme imkanının sadece personel rotasyonu açısından değil, her şeyden önce gıda ve ilaç tedariki bağlamında önemli olduğunu kaydeden BM yetkilisi, Sputnik'te yer alan habere göre şunları dile getirdi:

"Kabil Havaalanı'na insani erişimin sağlanmasını aktif olarak talep ediyor, bu yönde görüşmeler yapıyoruz. Gıda ve diğer malzemeleri doğrudan Kabil’e ulaştırabilmemiz için havaalanının mümkün olan en kısa zamanda yeniden çalışmaya başlamasını umuyoruz. Şu anda böyle bir imkanımız yok."