Bitlis'te helikopter düştü: 11 asker yaşamını yitirdi

Bitlis'te helikopter düştü: 11 asker yaşamını yitirdi

MSB, Bitlis'te askeri helikopterin düşmesi sonucu 11 askerin yaşamını yitirdiğini, 1 askerin yaralandığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı Bingöl'den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığını, 9 personelin şehit olduğunu, 4 personelin yaralandığını bildirdi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir. Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır.

Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9’unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir.
Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz.

YARALI ASKERLERDEN 2'Sİ HASTANEDE VEFAT ETTİ

Bakanlık yaptığı ikinci bir açıklamada vefat sayısının 10'a yükseldiğini duyurdu. Açıklamada, "Tatvan’da meydana gelen helikopter kazasında yaralanan kahraman silah arkadaşlarımızdan biri daha hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit sayımız 10’a yükselmiştir. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz" denildi. 

Daha sonra bir askerin daha vefat ettiği aktarılan MSB açıklamasında, "Tatvan’da kaza kırıma uğrayan helikopterdeki kahraman silah arkadaşımızdan biri daha kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit sayımız 11’e yükselmiştir" ifadelerine yer verildi.