Birleşik Kamu-İş: TÜİK PR çalışmasını bıraksın, gerçek rakamları açıklasın

Birleşik Kamu-İş: TÜİK PR çalışmasını bıraksın, gerçek rakamları açıklasın

TÜİK, “Ancak TÜİK ve AKP; sayısal veriler üzerinden manipülasyon yapma ısrarını sürdürmektedir” dedi.

İleri Haber

TÜİK tarafından Fiyat İstatistikleri Danışma Kurulu ve İşgücü Piyasası Danışma Kurulu oluşturulmasına ilişkin bir açıklama yapan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “TÜİK PR çalışmasından vazgeçmelidir” diyerek, gerçek verilerin açıklanması gerektiğini belirtti.

AKP iktidarının müdahalesiyle açıklanan veriler nedeniyle eleştirilerin odağında olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK); ‘Fiyat İstatistikleri Danışma Kurulu’ ve ‘İşgücü Piyasası Danışma Kurulu’ adıyla iki kurul oluşturulduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş) Genel Başkanı Mehmet Balık, ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgın tehdidi ve hastanlanma korkusunun yerini işsizlik korkusu aldığını, salgının işsizliği kitlesel, iş ve gelir kayıplarını ise emekçilerin ciddi sorunu haline getirdiğini belirtti.

“Resmi işsizlik oranları ile ekonomide yaşanan sıkıntılar bilinmektedir. Bu gerçeklere rağmen işsizliğin düşmesi inandırıcı değildir” diyen Balık, TÜİK’in iş gücü ve enflasyon rakamlarını paylaştı.

‘AKP SAYISAL VERİLERLE MANİPÜLASYON ISRARINI SÜRDÜRÜYOR’

TÜİK’in "Fiyat İstatistikleri Danışma Kurulu" ve “İşgücü Piyasası Danışma Kurulu” adlı iki kurul kurduğunu açıkladığını hatırlatan Balık, “Ancak TÜİK ve AKP; sayısal veriler üzerinden manipülasyon yapma ısrarını sürdürmektedir” dedi.

‘TÜİK İNANDIRICILIĞINI PR ÇALIŞMASI YAPARAK DÜZELTEMEZ’

Balık, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“TÜİK, enflasyon ve işgücü verileri ile ilgili uzman akademisyenlerden oluşan danışma kurullarını kurarak inandırıcılığını PR çalışması yaparak düzeltemeyecektir.

AKP iktidarı; TÜİK başta olmak üzere, resmi kurumların verilerini kullanarak gerçek işsizliği gizlemektedir.

TÜİK, emekçi halkın yaşadığı işsizlik ve enflasyon gerçeklerinden kopmuştur. TÜİK istediği kadar enflasyonun yüzde 12'de, 13'te veya 14'te olduğunu; işsizliğin de yüzde 12’de, 13’te, 14’te olduğunu açıklasın toplumsal karşılığı ne piyasalarda ne de emekçilerde yoktur.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; TÜİK’in topladığı ve yayımladığı veriler emekçilerinin gerçekleriyle uyuşmadığının farkındayız; TÜİK, PR çalışması yapmaktan vazgeçmeli ve verileri topladığı marketleri açıklamalıdır. “                          

DAHA FAZLA