Birecik ve Suruç’un sınır mahalleleri boşaltılıyor

Birecik ve Suruç’un sınır mahalleleri boşaltılıyor

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik başlattığı harekat üzerine sınır hattında sivil ölümleri artarken; Suruç ve Birecik'in sınır mahalleleri boşaltılıyor.

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı harekat üzerine tüm sınır hattına yayılan çatışmalar şiddetlenirken; Suruç ve Birecik'in sınır mahalleleri boşaltılıyor. Camilerden yapılan anonslarda halkın evlerini boşaltması istendi.  

Urfa'nın Suruç ilçesine bağlı sınır mahallesi olan Çaykara'ya (Mehser) düşen havan topu ile 2 kişinin yaşamını yitirmesi ardından Suruç Kaymakamlığı'nda oluşturulan kriz masası tarafından sınırdaki mahallerin boşaltılması kararı alındı. Bu kapsamda sınırda bulunan Fıstıklı (Kersan); Kesmecik (Kêsme); Karaca (Sêwidi); İzci (Şopık); Günebakan (Hênerk); Çaykara (Mehser); Mizaynter, Yumurtalık (Boyde); Düzekan, Ataklar (Cengok); Kuzulkuyu, Balaban, Kızılkuyu Mahalleleri’nin de aralarında bulunduğu sınır mahallelerinin camilerinde yapılan anonslar ile mahallerin boşaltılması, aksi durumda yaşanacak can kayıplarından sorumlu olunmayacağı aktarıldı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Birecik ilçesi sınırdaki Konak, Ziyaret, Zeri, Aşme, Göktepe Mahalleleri'nde de camiden anons geçilerek, yurttaşların evlerini boşaltması istendi.

Mahallelerde birçok yurttaşın evlerini ve ahırlarındaki hayvanlarını bırakmadığı öğrenildi. 

ELEKTRİKLER KESİLDİ

Öte yandan sınır hattındaki köylerin tamamının elektriği kesildi.