Birden fazla Covid-19 vakası görülen anaokulu eğitimi durdurdu

Birden fazla Covid-19 vakası görülen anaokulu eğitimi durdurdu

Safranbolu'da birden fazla Covid-19 vakası görülen ve çok sayıda kişinin temaslı olduğu anaokulu 10 gün süreyle eğitime ara verdi.

Fotoğraf: Arşiv

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bir anaokulu, öğrenciler ile çalışanlarda yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası görülmesi ve çok sayıda temaslı kişi olması sebebiyle 10 gün süreyle eğitime ara verdi.

Safranbolu'da eğitim veren bir anaokulunda birden fazla Covid-19 pozitif vaka tespit edildi. Temaslı sayısının da çok fazla olması nedeniyle anaokulu, 4 Mart saat 05.00’ten 14 Mart saat 05.00’e kadar 10 gün süreyle kapatıldı. Öğretmen, çalışan ve öğrenciler evlerinde 10 gün karantinada tutulacak. Okul çalışanları da karantina süresince izinli sayılacak.

Safranbolu Kaymakamlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle denildi: 

"Covid-19 enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla Ali Baba Anaokulunda eğitime ara verilmesine, öğrencilerin ve çalışanların temaslı olmaları sebebiyle 10 günlük süre boyunca evde kalmalarına, okul çalışanlarının karantina süresi boyunca idari izinli sayılmasına karar verilmiştir." (DHA)

DAHA FAZLA