Birçok ilde 'FETÖ' operasyonu: 146 kişi gözaltına alındı

Birçok ilde 'FETÖ' operasyonu: 146 kişi gözaltına alındı

Sabah saatlerinde İstanbul merkezli 15, İzmir merkezli 26 ilde düzenlenen operasyonlarda 146 kişi gözaltına alındı

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 'FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik' İzmir dahil 26 kentte çoğunluğu muvazzaf asker 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 

Karar üzerine 26 ilde belirlenen adreslere yapılan operasyonda 89 kişi gözaltına alınırken, haklarında gözaltı kararı çıkarılanlar arasında 16 pilot, albay ve yarbay rütbesinde bulunan kişiler bulunuyor.

TRT Haber'de yer alan habere göre, İstanbul merkezli 15 ilde düzenlenen operasyonlarda ise 'FETÖ'nün imamlarıyla sabit ve ankesörlü hatlardan irtibat kurarak Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksekokuluna öğrenci alımı için yapılan mülakat sınavlarında aday numaraları kodlanarak örgüt tarafından TSK’ya yerleştirildikleri belirlenen, örgütsel faaliyetler yürüttüklerine dair tanık beyanları bulunan, aralarında kapatılan askeri okulların öğrencileri, meslekten ihraç edilmiş ve aktif görevdeki subay ve astsubaylar ile emekli albayların da bulunduğu 57 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Düzenlenen operasyonda 32 kişi gözaltına alındı. 

TAHLİYE EDİLEN ESKİ EGE ORDUSU KOMUTANI YENİDEN GÖZALTINDA 

Yargılandığı FETÖ davasında ev hapsi kararıyla tahliye edilen eski Ege Ordusu Komutanı Emir Subayı Fevzi Öztürk yeniden gözaltına alındı.