'Bir zamanlar kalemle terör suçu işlendiğini söyleyen Erdoğan, şimdi sebzeyle terör suçu işleyenlere yöneldi'

'Bir zamanlar kalemle terör suçu işlendiğini söyleyen Erdoğan, şimdi sebzeyle terör suçu işleyenlere yöneldi'

Economist dergisinde çıkan bir yazıda, “Bir zamanlar kalemle terör suçu işlendiğini söyleyen Erdoğan, şimdi dikkatini sebzeyle terör suçu işleyenlere yöneltti” ifadeleri yer aldı.

Haftalık yayın yapan The Economist adlı derginin son sayısında, Türkiye’deki yerel seçimler öncesi AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın söylemlerini değerlendirdi.

Economist'teki yer alan yazı, "Erdoğan Batı'yı terörizmle suçladı" başlığını taşıyor. Başlığın altında da, "Erdoğan toptancılara öfkeli" ifadeleri yer alıyor.

Dergi Erdoğan'ın geçen ayki mitignlerinde kullandığı gıda terörü ifadelerini hatırlatıyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre yazıdan satırbaşları şu şekilde:

"Birçok kişi gözünü başkent Ankara'ya çevirmiş durumda. Zira Ankara'da muhalefetin belediye başkan adayı Mansur Yavaş, anketlerde AK Parti'nin adayı Mehmet Özhaseki'nin önünde görünüyor. Yavaş da seçim kampanyası sırasında, kendisine verilecek bir oyun, kötü ekonomi yönetimi ve yolsuzluğa karşı verilmiş bir oy olacağını söyledi."

"Erdoğan, muhafazakar tabanını harekete geçirmek için elinin altındaki her türlü silahı kullanıyor. Mitinglerde, Yeni Zelanda'daki cami saldırıları için Batı'yı suçladı, muhalefeti teröristlerden emir almakla, feminist protestocuları da ezanı yuhalamakla itham etti. (Oysaki protestocular göz yaşartıcı gaz sıkan polisi yuhalıyordu)"

"Seçimden bir hafta önce de, Osmanlı döneminde cami olarak kullanılan, Atatürk'ün müzeye çevirdiği Bizans katedrali Ayasofya'yı yeniden cami yapmayı önerdi Erdoğan."

"Türkiye'nin lideri, geleceği yerel seçimlere bağlıymışçasına bir kampanya yürütüyor. Aslında geleceği buna bağlı değil. Eğer çok kötü bir yönetim sergilemez ve erken seçim çağrıları olmazsa, önümüzdeki dört yıl boyunca yeni bir seçim görmeyecek. Ancak seçim olmasa da, ekonomiyle, liderlerinin sürekli gündemde tuttuğu komplolardan çok daha fazla ilgilenen milyonlarca Türkle yüzleşmek zorunda kalacak."