'Bir Yol Var' diyen TİP Milletvekili Kadıgil İzmir'de:  Saray karanlığından kurtulmak yetmez

'Bir Yol Var' diyen TİP Milletvekili Kadıgil İzmir'de: Saray karanlığından kurtulmak yetmez

'Bir Yol Var' diyerek Meclis’i halkla buluşturmak için ülkenin farklı kentlerinde yurttaşlarla bir  araya gelen TİP Milletvekili Sera Kadıgil, partisinin Karşıyaka ilçe binasının açılışına katıldı. 

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekillerinin, “Meclis’i halka, halkı Meclis’e taşımak” amacıyla Bir Yol Var diyerek Türkiye’nin farklı kentlerine başlattığı yolculuk devam ediyor. 

Etkinlikler kapsamında İzmir’de olan TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, yurttaşlarla sohbet ederek, yaklaşan bütçe görüşmelerinde Meclis’e iletilmesini istedikleri sorunları dinledi.

Kadıgil, yurttaşlarla yaptığı görüşmelerden sonra TİP İzmir Karşıyaka İlçe Örgütü’nün açılışına katıldı. 

‘EN ÖNEMLİ GÜNDEMİMİZ SARAY REJİMİ’Nİ YERİN DİBİNE BATIRMAKTIR’

Parti binası önünde bir konuşma yapan Kadıgil, “Bugün TİP’in en önemli amacı Saray rejimini yerin dibine batırmaktır. Çünkü bugün bu ülkede açlık sınırı 3 bin lirayken, insanlar 2 bin 300 liraya işçilik yapmak zorunda kalırken, karşıdaki dükkanda çalışan tezgahtar arkadaşım 2 bin 300 liraya çocuk bakmaya çalışırken, bu devleti yönetenler neyimiz var neyimiz yoksa alıp patronlara, sermayeye beşli çeteye peşkeş çekiyor. TİP en önce bunun karşısında işçilerin yanında olmak için var” dedi. 

‘SARAY KARANLIĞINDAN KURTULMAK YETMEZ’

AKP’nin ülkedeki 20 yılının hesabının sorulması gerektiğine dikkat çeken Kadıgil, “Biz TİP olarak şunu çok iyi biliyoruz: Bu saray karanlığından kurtulmak yetmez. Eğer biz geçmiş 20 yılın hesabını sormak istiyorsak hiç kimsenin torunlarıyla emeklilik yaşamaya hakkı yok bu ülkede. AKP hükümeti bizden çaldıklarını bize geri verecek” şeklinde konuştu.