Bir yıllık profesör rektör olsun diye 5 günlüğüne yasa değiştirdiler!

Bir yıllık profesör rektör olsun diye 5 günlüğüne yasa değiştirdiler!

Bir yıldır profesör olan Nuri Aydın’ın İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü olabilmesi için aranan 3 yıl profesörlük şartının 5 günlüğüne kaldırıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü’ne 1 yıldır profesör olan Nuri Aydın’ın getirilmesi için özel bir yasal değişiklik yapıldığı ortaya çıktı. Rektör olmak için aranan 3 yıl profesörlük şartı kaldırıldı, bir yıllık profesör Nuri Aydın İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü’ne atandı, bir gün sonra yasa eski haline getirildi.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre, 9 Temmuz 2018’de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile değiştirilen yasayla rektörlük için 3 yıl profesör olma şartı kaldırıldı. 14 Temmuz günü Aydın rektör olarak atandı. 15 Temmuz günü yeniden yasa değiştirildi ve tekrar 3 yıl şartı getirildi.

2001’DE MEZUN, 2018’DE REKTÖR

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Prof. Aydın’ın “Yapboz yasası” ile rektör olduğunu söyledi ve bu konuda hazırladığı raporu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sundu.

Sözcü’ye konuşan Toprak, “İstanbul Üniversitesi AVES veri tabına göre, Prof. Nuri Aydın, 2001’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2013’te doçent, 2017’de profesör oldu. 5 günlük yasal değişiklik ile de henüz bir yıllık profesör iken 14 Temmuz 2018’de rektör olarak atandı. Bu tam bir kişiye özel yasal değişikliktir. Bir kişi için 5 gün süreyle yasa değişmiş, ataması yapılınca da yasa tekrar eski haline çevrilmiştir. Ülke yapboz yasaları ile yönetiliyor” ifadelerini kullandı.

    

DAHA FAZLA