Bir yılda 137 bin kişi Türkiye'yi terk etti

Bir yılda 137 bin kişi Türkiye'yi terk etti

Cumhurbaşkanlığı verilerine göre, 2018'de yurt dışına göç eden vatandaş sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak, 137 bin kişi oldu.

Cumhurbaşkanlığı 2020 Programı'nda açıklanan verilere göre, 2018'de yurt dışına göç eden vatandaş sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak, 137 bin kişi oldu. Bunların yüzde 30'unu İstanbul'dan gidenler oluşturuyor. Yunanistan'da 25 bin, Makedonya'da 12 bin, Karadağ'da ise 2 bin yerleşik Türkiye vatandaşı olduğu belirlendi.

Sözcü'de yer alan habere göre, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, yaptığı açıklamada, “Ülkenin geleceğinden umudunu kesen, kaygıları artan, yönetim şeklinden memnun olmayanlar, başka ülke vatandaşlığına geçip vatanını terk ediyor” dedi.

'BEYİN GÖÇÜ HIZLANIYOR'

Toprak, ''Özellikle varlıklı kesim, Yunan Adaları'nda, Karadağ'da, Makedonya'da, Portekiz'de gayrimenkul satın alıp, yatırım yaparak o ülkenin vatandaşı oluyor ve ülkesini terk ediyor. Türkiye'de iş bulamayan, emeğinin karşılığını alamayan ve değer verilmeyen nitelikli insanlarımız da kaçıyor, beyin göçü hızlanıyor. Bizim bir tek vatanımız var bu yapılan doğru değil ama iktidarın hataları nedeniyle insanlar vatanlarını terk edecek noktaya geliyor'' ifadesini kullandı.