Bir yemekhane zammı da Gebze Teknik Üniversitesi'nde

Bir yemekhane zammı da Gebze Teknik Üniversitesi'nde

İÜ ve YTÜ'ye yapılmaya çalışılan yemekhane zamlarının ardından bir zam haberi de Gebze Teknik Üniversitesi'nden geldi. Zamları kabul etmeyen öğrenciler, çarşamba günü rektörlüğe dilekçe verecek.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin (YTÜ) ardından bu sefer de Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ) yemekhane ücretlerine zam yapıldı. Buna göre, okulun lisans öğrencisinin öğle yemeği ücreti 3 TL’den 3,75 TL’ye, yüksek lisans öğrencisi öğle yemeği ücreti ise 4 TL’den 5,50 TL’ye yükseltildi.

Zaten okulda kahvaltı ve akşam yemeği hizmeti sunulmamasından, kantindeki yiyeceklerin ve kırtasiye ürünlerinin pahalılığından şikayetçi olan öğrenciler, sosyal medyada zam kararına tepki gösterdi.

"Sağlıklı beslenme imkanlarının kısıtlı olması, yalnızca tek öğün yemekhane hizmeti sağlanması da göz önüne alındığında yapılan zamları kabul etmiyoruz" diyen üniversiteliler, 8 Ocak Çarşamba günü saat 13.30'da Kelebek'te buluşup taleplerini belirttikleri dilekçeleri Rektörlüğe verecek.

NE OLMUŞTU?

Okulda geçen yıl da okuldaki akşam yemeği kaldırılmış ve fiyat iki katına çıkartılmaya çalışılmıştı. Öğrencilerin tepkisi karşısında seçeneksiz kalan okul yönetimi, "sözde" çözümü zam oranını azaltmakta bulmuştu.

Öte yandan, İstanbul Üniversitesi'nde yapılan yemekhanede "öğün düzenlemesi" sebebiyle günlerdir öğrenciler yemekhaneyi boykot etmiş ve üniversitelilerin mücadelesi sonucu Rektörlük geri adım atmak zorunda kalmıştı.

 

DAHA FAZLA