Bir TCDD 'klasiği': 9 yurttaşın yaşamını yitirdiği YHT faciasının şüphelileri terfi almış!

Bir TCDD 'klasiği': 9 yurttaşın yaşamını yitirdiği YHT faciasının şüphelileri terfi almış!

TCDD skandallarla anılmaya devam ediyor. Ankara'da 9 yurttaşın yaşamını yitirdiği YHT faciasıyla ilgili oluşturulan iddianamede şüpheli sıfatıyla yer alan TCDD yöneticilerinin, facianın ardından terfi ettirildikleri öğrenildi.

Ankara’da, 12 Aralık 2018’de, 9 kişinin hayatını kaybettiği yüksek hızlı tren (YHT) faciasına ilişkin iddianamede kusurlu oldukları gerekçesiyle şüpheli olarak değerlendirilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yöneticilerinin faciadan sonra terfi ettirildikleri ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli’nin haberine göre, iddianamede şüpheli olarak yer alan ve o dönem Ankara YHT Gar Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Kadir Oğuz’un, kazanın ardından terfi ettirildiği ortaya çıktı. YHT Trafik ve İstasyon Yönetim Servis Müdürlüğü teşkilat şemasına göre YHT kazasından sonra Oğuz ‘YHT Ankara Gar Müdürü Y. (yerine)’ kadrosunda görevlendirildi.

İddianamede kazadan önce önleyici tedbirleri almadığı için kusurlu olduğu belirtilen şüpheli TCDD Genel Müdürlüğü Trafik ve İstasyon Yönetim Daire Başkanlığı Şube Müdürü Recep Kutlay da kazadan sonra terfi ettirilen isimler arasında yer aldı. Kutlay, vekaleten başkan yardımcılığı görevine getirildi. Kazadan önce TCDD Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan ve bulunduğu pozisyon nedeniyle hakkında soruşturma izni istenilen Ali İhsan Uygun da kazadan sonra TCDD Genel Müdürü olarak atandı.