Bir sağlık emekçisinin ağzından son durum: 'Vaka sayısı binleri aştı, Umreciler işi mahvetti'

Bir sağlık emekçisinin ağzından son durum: 'Vaka sayısı binleri aştı, Umreciler işi mahvetti'

Sağlık emekçilerini zor durumda bırakmamak için yayınlayamadığımız görüntülerde, Türkiye'de Covid-19 salgınıyla ilgili dikkat çeken iddialar yer alıyor.

Doğan Ergün

Türkiye’de Covid-19 salgını etkisini günden güne arttırırken, dün gece (17 Mart) açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 89 yaşındaki bir yurttaşın hayatını kaybettiğini, toplam vaka sayısının ise 98’e yükseldiğini duyurdu.

Öte yandan bir hastanede yapılan hazırlık toplantısında konuşulanlara ait olduğu iddia edilen görüntüler ise sosyal medyada dolaşıma çıktı. Sağlık emekçilerini zor durumda bırakmamak için yayınlayamadığımız görüntülerde dikkat çeken iddialar yer alıyor.

‘UMRE İŞİ MAHVETTİ’

Çalışma arkadaşlarını bilgilendiren sağlık emekçisi, “Görünüşe göre kötü başladık. Nasıl gideceğini bilmiyoruz. İtalya olmamayı umuyoruz” ifadelerini kullanıyor. Sağlık emekçisi, konuşmasının devamında önlemlerde kontrollü gidildiğini belirtirken, “Umre işi mahvetti” diyor.

‘VAKA SAYISINI BİNLERLE KONUŞABİLİRİZ’

Sağlık emekçisinin konuşmasında en dikkat çekici nokta ise “vaka sayısını binlerle konuşabiliriz” dediği kısım.

Sağlık emekçisi konuşmasının devamında şunları söylüyor:

“Vakalar binleri bulmaya başladı. Söylendiği gibi yüzlerle falan değiliz artık. Toplumda da dolaşıyor. İstanbul çok fena. Ankara’da da çok fena başladı. Doğuda da var. Van’da var. Kayseri’de var. 3 tanesi entübe, 3’ü de Umreden gelme. Zekai Tahir doldu. Orada da Umreden ve yurt dışından gelenler var.”