Bir milyar TL borcu bulunan AKP'li belediyeden dünya turu!

Bir milyar TL borcu bulunan AKP'li belediyeden dünya turu!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, birçok ülkeye gezi düzenledi.

Bir milyar TL'yi aşan borca sahip Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın birçok yerindeki etkinlere katıldı. AKP'li belediyenin gezilerinde muhtarlar, milletvekilleri ve belediye personelleri yer aldı.

AKP'li Yücel Yılmaz'ın başkanlığını yaptığı ve bir milyar TL'yi aşkın borcu bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın dört bir yanına geziler düzenledi. Belediye önce muhtarları Balkan gezilerine götürdü ardından da Belediye Başkanı Yılmaz, Habitat toplantısı için AKP'li il başkanı ve milletvekillerini de alarak 11 kişilik heyetle ABD'ye gitti.

BELEDİYENİN GEZİLERİ

Balıkesir'den düzenlenen geziler bunlarla da sınırlı kalmadı. İsviçre, Çekya, Sırbistan, İspanya, Avusturya, Hırvatistan, Belçika, İtalya ve Fransa'ya da geziler düzenlendi.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre söz konusu geziler şöyle:

- 15 Şubat 2022'de alınan kararla İsviçre'nin Malmö kentine ziyaret düzenlendi. Toplantıya katılacak 3 kişinin tüm masraflarını belediye karşıladı.

- 14-18 Mart tarihlerinde Çekya'nın Prag şehrine, Dünya Çevre Eğitim Kongresi'ne Genel Sekreter Yardımcısı, Çevre Koruma Dairesi, zabıta başkanları, Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Şube Müdür Vekili ve Balıkesir Üniversitesi'nden bir öğretim görevlisi katıldı. Giderleri belediye karşıladı.

- 30 Haziran ile 7 Temmuz arasında Sırbistan'ın Belgrad şehrine ziyaret planlandı. Geziye AKP'li Başkan Yücel Yılmaz, AKP'li Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, meclis üyeleri ve personelin gitmesine karar verildi. Konaklama ücretlerini belediye karşıladı.

- 5-13 Haziran'da Erasmus projeleri kapsamında İspanya'nın Malaga kentindeki çalıştaya da 3 kişi gönderildi.

- 12-18 Haziran 2022 tarihleri arasında Avusturya ve Hırvatistan'a düzenlenen yurt dışı teknik çalışma ziyaretine Genel Sekreter Yardımcısı gönderildi.

- AB Genişleme Günü toplantısı için 7 Temmuz'da Belçika'nın Brüksel kentine gidilmesi karar alındı. Başkan Yılmaz'ın yanı sıra AKP'li Milletvekili Yavuz Subaşı da geziye katıldı.

- 21-27 Eylül tarihlerinde Slow Food toplantısı İtalya'nın Torino kentinde düzenlendi, AKP'li belediye bir personel ile katıldı.

- 15-19 Ekim tarihlerinde Fransa başkenti Paris'te Paris 2022 Gıda Fuarı'na Genel Sekreter Yardımcısı, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı, Şube Müdür Vekili, ziraat teknikeri gibi personellerin katılmasına karar verildi.

- 26-30 Eylül tarihlerinde İtalya'nın Verbania kentinde "Doğa Kültür ve İklim Çevre Değişikliğinde Sürdürülebilirlik" teması ile bir toplantı yapılacağı ve 2 katılımcının giderlerinin belediye bütçesinden ödeneceği açıklandı.