Bir kişi bir günde 343 kişiyi teşhis etmiş

Bir kişi bir günde 343 kişiyi teşhis etmiş

Nusaybin'de sokağa çıkma yasakları döneminde tutuklanan 53 kişinin yargılandığı dava dosyasına göre bir kişi bir günde 343 kişiyi teşhis etmiş.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında tutuklanan 53 kişi hakkında açılan davanın 4'üncü duruşması 5'inci gününde sona erdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasında, Mardin 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya bazı tutuklular getirildi. Avukatların da hazır bulunduğu duruşmayı tutuklu aileleri ile HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay da takip etti.

'KİM HANGİ OLAYDAN SORUMLU BELLİ DEĞİL'

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada ilk olarak Avukat Mehmet Alparslan savunma yaptı. 53 kişinin ayrı ayrı hangi olaylara katıldığının dosyada belirtilmediğine dikkat çeken Alparslan, "780 mağdurun bulunduğu dosyada müvekkil hangi mağdura verdiği zarardan dolayı yargılanıyor belirtilmemiş. Tüm bu mağduriyetleri buradaki 53 kişi hepsi de yapmış gibi anlatılmış. Ama kimin hangi olaydan sorumlu olduğu belli değil, araştırma yapılmamış. Özensiz hazırlanmış iddianamenin iade edilmesi gerekirdi" dedi.

EMNİYETE GÖRE GÜNDE EN FAZLA 15 KİŞİ TEŞHİS EDİLEBİLİR

Bir kişiye bir günde yüzlerce teşhis yaptırıldığını kaydeden Alparslan, bunun hayatın olağan akışına aykırı olduğunu vurguladı. Alparslan, "Bir günde sağlıklı olarak kaç teşhis yapılacağını emniyete sorduk. Sağlıklı bir teşhis için 10 teşhis, bilemediniz 12 ila 15 teşhis yapılabileceğini söylediler. Ama dosyada, bir kişi bir günde 343 kişiyi teşhis etmiş. Böyle bir şeyin imkanı yok. Bu bile dosyanın nasıl hazırlandığını bize gösteriyor" diye konuştu.

Alparslan'ın savunmasının ardından, dosyada 'itirafçı' olarak adı geçen H.B.A.'nın SEGBİS aracılığı ile tutukluluk mütalaasına karşı beyanı alındı. H.B.A., tahliyesini talep etti.

Ardından kararını açıklayan mahkeme, sanıkların tüm taleplerini reddederek, tutukluların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 10 Aralık tarihine erteledi. (MA)