Bir kek, 3 su için hırsızlıkla suçlandı, istifaya zorlandı: A101 işçisinin maaşı aylar sonra ödendi!

Bir kek, 3 su için hırsızlıkla suçlandı, istifaya zorlandı: A101 işçisinin maaşı aylar sonra ödendi!

Konuyla ilgili Mağaza Market-Sen tarafından yapılan açıklamada, Çalışma Bakanlığı tüm market işçileri için göreve çağırıldı.

İleri Haber

Ankara’da A101’de çalışırken bir kek, 3 şişe su içtiği için hırsızlıkla suçlanan ve Kod29 ile tehdit edilerek istifaya zorlanan Egemen Köse ile ilgili Çalışma Bakanlığı tarafından müfettiş atanması ve A101 sorumluları hakkında soruşturma başlatılması üzerine Köse’nin maaşı A101 tarafından ödendi.

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Egemen Köse, Ankara'da A101'de çalışırken 3 şişe su içtiği ve 1 kek yediği için hırsızlıkla suçlanmıştı. Köse’nin, Kod29 ile tehdit edilerek istifası alınmıştı. 

Konunun kamuoyunda duyulmasının ardından Çalışma Bakanlığı harekete geçti. Köse, Çalışma Bakanlığı’nın görevlendirdiği bir müfettiş tarafından konu ile ilgili görüşmeye çağrıldı. Müfettiş atanması ve A101 sorumluları hakkında soruşturma başlatılması üzerine Köse’nin maaşı A101 tarafından ödendi.

'TÜM MARKET İŞÇİLERİ İÇİN ADIM ATILSIN'

Konuyla ilgili Mağaza Market-Sen tarafından yapılan açıklamada, Çalışma Bakanlığı tüm market işçileri için göreve çağırıldı. Bakanlığın yapması gerekenleri madde madde açıklayan sendika, şu başlıkları öne çıkardı;

- Soruşturma süreci emsal olmalıdır.

- Tüm market işçileri için adım atılsın.

- İşçinin 8 saatlik iş günü hakkı için denetim birimi kurulsun.

- Çalışma Bakanlığı işçi davalarına müdahil olsun.