Bir kadını 3 yıldır tehdit eden sanık serbest bırakıldı

Bir kadını 3 yıldır tehdit eden sanık serbest bırakıldı

İstanbul’da bir erkeğin 3 yıldır bir kadını ve ailesini, kadının zorla çekilmiş fotoğraflarıyla tacize maruz bıraktığı, aileyi yakmakla tehdit ettiği, mahkemenin ise ailenin şikâyetlerine rağmen faili serbest bıraktığı öğrenildi.

Halil İbrahim G. isimli şahıs, 3 yıl önce, müşteri olarak geldiği markette çalışan E.U.’yu gördü, kadının telefon numarasını buldu. Sonrasında E.U’nun zorla çıplak fotoğraflarını çeken şahıs, kadını ve ailesini bu fotoğraflarla tehdit etmeye başladı. 

E.U’dan çıplak fotoğraflarını çekip yollamasını istiyor; yollamazsa yine tehdit ediyordu. E.U. ve ailesi şahsı defalarca şikâyet etti; fakat mahkeme beraat verdi, polis ise işlem yapmadı. Şahıs, E.U.’nun evine ateş açtı, molotof attı, ailenin arabasını yaktı, mahkeme yine tutuklama kararı vermedi. Şahsın, kadına attığı “Seni yakacağım” mesajıyla sonunda kadının sesini duyan mahkeme, şahsa ilk kez gözaltı kararı verdi.

'BARIŞMAYA GİTMİŞTİM' DİYEREK BERAAT ETTİ    

E.U., görüşmeyireddedince şahıs E.U. adına Facebook’ta hesap açarak, yakınlarına kadının zorla çekilmiş çıplak fotoğraflarını yolladı.

1 Mart 2016’da E.U., faili şikâyet etti. Özel hayatın gizliliğini ihlal, tehdit, hakaret suçlarından dava açıldı. 5-6 ay sonra şahıs yine E.U.’nun işyerine geldi. Uzaklaştırma kararı olmasına rağmen buraya geldiği için yeni bir dava açıldı. Şahıs, “Barışmaya gitmiştim” diyerek beraat etti.

EV BASTI, MOLOTOF ATTI, ARABA YAKTI HALA SERBEST

E.U.’nun evini basan şahsa kapıyı E.U.’nun kardeşi açtı. Şahıs elindeki makasla onu yaralayınca, E.U., bıçakla araya girdi. O geceyi E.U. nezarette, şahıs hastanede geçirdi, ardından şahıs yine serbest kaldı.

İki ay önce, şahıs motoruyla evin önüne gelip silahla kadının balkondaki abisine ateş etti.

Bir ay önce ise şahıs E.U.’nun babasının arabasını yakıp kaçtı, E.U’ya ise “Babandan başlayacağım” diye mesaj atmıştı.

Şahıs, en son geçtiğimiz hafta başında E.U’nun evinin camına molotof attı.

POLİS İŞLEM YAPMIYOR

Büyükçekmece 14, 15 ve 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davalar, temyizde dosyalar bulunuyor ve E.U’nun altı şikâyetinin yanı sıra babasıyla abisinin şikâyetleri var. Bunca şikayete rağmen polisin işlem başlatmadığı öğrenildi.

POLİS ŞAHSI BULAMADIĞINI SÖYLÜYOR

İkametgâh adresinde yaşamıyor, telefonlara çıkmıyor diye polis, şahsı bulamadığını söylüyor; fakat şahıs E.U.’yu ve ailesini tehdit etmeye devam ediyor.

E.U, şahsın “Evini, abinin evini yakacağım,3 yaşındaki yeğenin de yanacak. Ömür boyu peşindeyim. İş yerine gelip benzin döküp yakacağım seni” yazdığı mesajlarla şikâyete gittiğinde, savcı sonunda ilk kez gözaltı kararı çıkardı.

SERBEST BIRAKILDI!

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, söz konusu Halil İbrahim G.'yi yakaladı. Ancak Halil İbrahim G. çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı.

 

DAHA FAZLA