Bir ilçeyi Ensar'a tahsis ettiler

Bir ilçeyi Ensar'a tahsis ettiler

Üsküdar Belediyesi Üsküdarlıların mallarını, 49 yıllığına başta Ensar Vakfı olmak yandaş vakıflara vermeye hızla devam ediyor. AKP’li belediye son olarak Ensar Vakfı’na ve Hafızlar Derneği’ne Üsküdar’ın 3 mahallesindeki kamu taşınmazlarını tahsis etti.

İleri Haber

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki kamu taşınmazlarını gerici ve iktidara yakın dernek ve vakıflara tahsis etmeye devam ediyor.

Adı Karaman’daki 45 çocuğa cinsel istismar skandalı ile anılan Ensar Vakfı’na ilçenin Sultantepe ve Bulgurlu mahallelerinde bulunan iki kamu taşınmazının irtifak hakkı 49 yıllığına bedelsiz olarak verildi.

Bir diğer tahsis işlemi ise Hafızlar Derneği’ne yapıldı. 

‘İYİLİK YAPMAK İSTİYORLARSA KENDİ MALLARINI SATSINLAR’

Her ay 4-5 kamu taşınmazının bu şekilde yandaş vakıflara verildiğini ifade eden Üsküdar Belediye Meclis üyelerinden CHP'li Nezih Küçükerden “Ensar Vakfı yöneticilerine bakıyorum Türkiye’nin en zenginleri. Benim paramla, Üsküdarlının parasıyla niye bu işi yapıyorlar? Eğer vakıf yönetip iyilik yapacaklarsa kendi paralarıyla yapsınlar. Utanmazlık ve arlanmazlıktır bu. Tahsis edilen taşınmazlar belediyelerin taşınmazları. 49 yılığına irtifak hakkını veriyorlar. Bu Üsküdar’da 2014’ten beri herhalde 50-60’ı geçmiştir” dedi.

Bu tahsislerin hep yandaş vakıflara yapıldığına dikkat çeken Küçükerden, “Ben böyle bir şeye evet demem. Vatandaşın malıyla iyilik yapılmaz. Mal Üsküdarlının.Ensar Vakfı’nın yöneticilerinin malları incelensin; bakın bakalım neleri var. İyilik yapmak istiyorlarsa kendi mallarını satsınlar” dedi.

İLGİLİ KANUN MADDESİ

Hazineye ait Kamu Taşınmaz Mallarının Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda “Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıflardan öğrencilere yönelik eğitim ve yurt temini faaliyeti bulunanlardan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müştereken belirlenen şartları sağlayanlar lehine kuruluş amaçlarına uygun olarak kullanılmak üzere, mülkiyeti Hazineye veya kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar üzerinde 49 yıl süre ile bedelsiz irtifak hakkı tesis edilebilir. Bu şekilde istifa hakkı tesis edilen taşınmazlarda söz konusu vakıflar tarafından elde edilen gelirin tamamı münhasıran öğrencilere yönelik eğitim kurumlarının veya yurtların yapım, bakım, onarım, işletim ve benzeri giderlerinin karşılanmasında kullanılır. İstifan hakkı tesis edilen taşınmazların tapu kütüğüne amacı dışında kullanılmayacağına ilişkin şerh konulur” deniliyor.

DAHA FAZLA