Bir hapşırıkla başlayan serüven

Bir hapşırıkla başlayan serüven

“Mona Brekke'nin resimlediği bu sıcacık kış öyküsü kalabalık, Norveçli bir ailenin penceresinden çocukların peşini bırakmadığı esrarengiz olayları gün ışığına çıkarıyor.”

Ecem Güler

Kentin dışında, korku hikayelerine konu olacak türden, yıkılmaya yüz tutmuş bir evde yaşayan, kalabalık mı kalabalık Kargadalışı ailesinin evin duvarlarından yankılanan kahkahalarına Norveç çocuk edebiyatının genç yazarlarından Karl Smeland'ın kalemiyle tanık oluyoruz.

Bütün çocukları ikiz olan, 6 çocuklu ve her zaman neşeli Kargadalışı ailesi için sıradan bir gündür. Ailenin büyük ikizleri Stjerne ve Lykke her zamanki gibi evden gizlice kaçıp yan bahçeye gider. Yıllardır kimsenin sırrını çözemediği, terk edilmiş evi gören bir noktada pusuya yatıp evi gözetlemeye koyulur.

Buraya kadar her şey normalken evden gelen tuhaf sesler ve pencerelerde beliren gölgeler iki kardeşi gizemli bir maceraya çağırır.

Kargadalışı ailesi bu mutsuz ve gizemli evin sırrını çözmeye çalışırken aile dostları olan Sigurd Amca'nın da bir sırrı olduğunu ve evin sırrını çözmede kendilerine en çok yardım edebilecek kişinin kendileri olduğunu fark ederler.

Sigurd Amca ve yardımları bu büyülü evin sırrını ortaya çıkarabilecek midir? Stjerne ve Lykke kardeşlerinin sayesinde korkularını yenip bu evde olanları öğrenebilecek midir?

Mona Brekke'nin resimlediği bu sıcacık kış öyküsü kalabalık, Norveçli bir ailenin penceresinden çocukların peşini bırakmadığı esrarengiz olayları gün ışığına çıkarıyor.

KÜNYE: Yazar: Kari Smeland Çeviren: Dilek Başak Resimleyen: Mona Brekke Yayınevi: YKY Baskı Yılı: 2018 Sayfa Sayısı: 15

DAHA FAZLA