Bir erkek tarafından yüzüne asit atılan Berfin için kadın dayanışması!

Bir erkek tarafından yüzüne asit atılan Berfin için kadın dayanışması!

İskenderun’da bir erkek tarafından yüzüne asit atılan Berfin Özek için kadın dayanışması başlatılıyor. İlk günden bu yana Özek’in yanında olan İskenderun Kadın Platformu tarafından başlatılacak dayanışmanın ayrıntıları kısa sürede netleşecek.

Tugay Candan - @TugayCandann

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 15 Ocak’ta evine dönerken çantasını gasp etmeye çalışan Ozan Çeltik isimli saldırgan tarafından yüzüne asit atılan 19 yaşındaki Berfin Özek, saldırının ardından tek gözünü kaybetti. Özek’in diğer gözünde görme bozukluğu ve yüzünün tamamında da ciddi yanıklar oluştu.

Saldırının ardından yakalanan Ozan Çeltik, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, yargılamasına henüz başlanmadı.

Aradan geçen süre boyunca Özek, saldırıda oluşan yanıklar ve gözleriyle ilgili çok sayıda ameliyat geçirdi. Ancak Özek’in tedavi sürecinde birçok ameliyata daha geçirmesi gerekiyor. Bu ameliyatların maliyeti ise yaklaşık 400 bin lira…

BERFİN İÇİN KADIN DAYANIŞMASI

Özek’in sağlığıyla ilgili ödenmesi gereken bu ciddi miktar için, ilk günden bu yana yanında olan İskenderun Kadın Platformu tarafından bir dayanışma kampanyası başlatılmaya hazırlanılıyor. Sosyal medyada gündeme gelen kadın dayanışmasıyla ilgili konuştuğumuz platform üyesi Ayten Kılınç, dayanışma kampanyası için platform avukatı tarafından yasal işlemlerin başlatıldığını söyledi. Kılınç, “Biliyorsunuz, bağış kampanyası başlatabilmek için uzun prosedürler var. Biz başvurumuzu yaptık. Birkaç güne kadar hesap numarasını ilan edeceğiz” dedi.

DAYANIŞMAYA ÇAĞRI

Dayanışma kampanyasıyla bu miktarın bulunabileceğine inandıklarını belirten Kılınç, bu dayanışmaya yaptığı çağrıda  “Türkiye’deki bütün kadın örgütlerinin, kadın meclislerinin, tüm duyarlı insanların duyuracağımız hesap numaraları üzerinden Berfin’e destek olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA