Bir Erdoğan klasiği: Kendini yalanlama süresi 3 güne düştü

Bir Erdoğan klasiği: Kendini yalanlama süresi 3 güne düştü

Erdoğan, “Libya’daki arabulucuk” konusunda 3 günde ‘siyah ve beyaz’ gibi fikir değiştirdi. Geçmişte de birçok konuda kendi söylemlerini yalanlayan Erdoğan’ın, Libya konusunda ağız değiştirmesinin Putin’in gelişinden sonra olması dikkat çekti.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in dün (8 Ocak) yaptığı görüşmelerde ABD-İran gerilimi ile Libya ve Suriye konuları ele alınmıştı.

Görüşmelerin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmede alınan kararları aktarmış ve “Bugünkü görüşmenin neticesi olarak bir ortak açıklamayı biraz sonra sizlere dağıtacağız. Özelikle Libya'da ateşkesle ilgili şunu vurgulamak isterim, bugün Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, 12 Ocak gece yarısı 00.00'da Libya'da ateşkesin sağlanması için bir çağrıda bulunuyorlar ve ateşkesin sağlanması, kalıcı bir barışın Libya'da tesis edilmesi konusunda hem ortağımız Rusya ile hem de Libya'daki tüm taraflarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” demişti.

3 GÜNDE DEĞİŞTİ

Bu karar akıllara, çok değil, sadece 3 gün öncesini getirdi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ocak’ta CNN TÜRK - Kanal D ortak yayınında Ahmet Hakan, Buket Aydın ve Başak Şengül’ün sorularını yanıtlamıştı.

Erdoğan programda, Libya meselesiyle ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmişti. Erdoğan programda, “Libya'daki taraflar arasında arabulucu neden olunamayacağını” savunurken, Kılıçdaroğlu için, "İnanın uluslararası hukuku bu adam bilmiyor! Yav, bir tarafta darbeci var, bir tarafta meşru hükümet var. Meşru hükümetle darbeci arasında arabulucu olunur mu? Ha her iki taraf meşru olur, orada kalkarsın arabulucu olmanın yollarını ararsın" ifadelerini kullanmıştı.