Bir Ensar vakası daha: FIKIH-DER'de çocuk istismarında bilinmeyenler

Bir Ensar vakası daha: FIKIH-DER'de çocuk istismarında bilinmeyenler

FIKIH-DER'deki çocuk istismarı ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

İleri Haber

Ümraniye’de ruhsatsız faaliyet gösteren FIKIH-DER'in açtığı yatılı Kuran kursunda yaşanan çocuk istismarıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Gazeteci Mustafa Hoş, olayla ilgili sosyal medya hesabından bir dizi paylaşımda bulundu.

"FIKIH DER etrafında toplananlar organize bir ekip. Tüm internet ve sosyal medya bilgilerini silmişler. Adeta geçmişleri hiç yokmuş gibi. Dernekte olanlar buhar olmuş.bulduklarımı paylaşıyorum" diyerek paylaşımına başlayan Hoş, yönetim kurulunda yer alan şahısların isimlerini paylaştı:

-Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Işıktekin (Tecavüz suçundan tutuklu)

-Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hacı Serkan Bektaş (Tecavüz suçundan tutuklu)

-Başkan Yardımcısı Recep Yasin Korkmaz 

-Sayman Oğuz Kılıç 

-Üyeler: İbrahim Gedik, Yasin Albayrak, Bilal Yıldırım

Hoş, yaptığı paylaşımda Dernek Başkanı Ömer Işıktekin ile ilgili şunları söyledi: "Haberlere yansıdığı gibi tecavüzden tutuklananlar eğitmen değil derneğin yöneticileri. Bütün bu isimler arasında dikkat çeken isim Ömer Işıktekin. Çocuklara ilk tecavüz eden ve sonra diğerlerine de tecavüz ettiren. Derneğin kurucusu ve başkanı."

ENSAR TAKTİĞİ

Ömer Işıktekin'in aynı zamanda Memduhat İlim Derneği’nin de başkanı olduğunu söyleyen Hoş, Ömer Işıktekin ve FIKIH-DER ile ilgili bilgilerin tamamının silindiğini ve FIKIH-DER’in kapatılan internet sayfasında Ömer Işıktekin’in kitaplarının tanıtıldığını söyledi. 

Hoş, aynı taktiği Ensar Vakfı'nın da uyguladığını söyleyerek, "Ensar da da aynısı olmuştu. Silerek bu korkunç kötülüğü kapatacaklarını, unutturacaklarını sanıyorlar" dedi.

IŞIKTEKİN HAKKINDA YENİ BİLGİLER

Mustafa Hoş, bugün Ömer Işıktekin ile ilgili yeni bilgiler verdi. O bilgiler şu şekilde:

3 DERNEK KURMUŞLAR

"Işıktekin ve etrafında oluşturduğu cemaat 10 yıldır kuran kursları açıyor. 2013 yılında dernekleşmeye karar veriyorlar. "Siirtli Ömer Hoca" diye de biliniyor. 2013 yılında Memduhat İlim Derneği, Fıkıh Derneği ve İlim Meclisi Derneği adı altında 3 dernek kuruyorlar."

"Türkiye'de bir çok ile gidip konferanslar veriyor. Kastamonu, Kars gibi. İçeriğindeki bilgiler ne kadar doğru bilmiyorum ama yayınlanmış kitapları var:

-Muhibbul fıkıh

-Kürsüden inciler

-Iskat-ı salat risalesi

-Mağfiret ve vasiyet risalesi

-İmam-ı azam’ın ehli imana nasihatleri"

OCAK AYINDA ŞİKAYETÇİ OLUNMUŞ

"Tecavüz rezaleti bir çocuğun yaşadıklarına dayanamaması sonrası ocak ayında şikayetçi olmasıyla ortaya çıkıyor. Aradan geçen zamanda Ömer Işıktekin ve dernek yöneticileri tutuklanmıyorlar. Çocuklar ve aileler üzerinde baskı kuruyorlar. Bir kaç çocuk şikayetini geri alıyor."

NÖBETÇİ MAHKEME TUTUKLAMAMIŞ

"nöbetçi mahkeme tutuklamyor. temmuz ayında ise görülen mahkemede tutuklama kararı çıkıyor. Mahkeme Dernek Başkanı Ömer Işıktekin Dernek Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hacı Serkan Bektaş ve Tarık Bektaş'ı tutukluyor. Aile Bakanlığı devreye giriyor çoculara destek veriyor."

GİZLEMİŞLER!

"Bütün bu gelişmeler yaşanırken kamuoyunun bilgisi olmuyor. Aile Bakanlığı'da gizli tutuyor. Ömer Işıktekin'in dışarıda olan cemaati aileler üzerinde baskıyı artırıyor. Eylül'ün 29'unda görülecek mahkemede serbest kalma ihtimalleri olunca bir kaç çocuk olayı duyurmaya karar veriyor."

ORGANİZE ÇETE GİBİ ÇALIŞMIŞLAR

"Adli ve mağdur çocuk taraflarında bunlar yaşanırken Ömer Işıktekin'in dışarıda kalan cemaati tüm geçmişlerini, ilişkide bulundukları kişi ve kurum ilişkilerini siliyorlar. Tam bir organize çete gibi."