Bir çağrı da Balıkesir için: 'Tam kapanmadan başka çare yok'

Bir çağrı da Balıkesir için: 'Tam kapanmadan başka çare yok'

CHP'li Aytekin, "Geldiğimiz noktada, kimsenin anlamadığı tedbirleri açıklayarak; işçiyi, esnafı emekliyi, genci, işsizi salgının ortasında kaderine terk eden iktidar, bu salgını bitirmek istemiyor” dedi.

İleri Haber

CHP’li Ensar Aytekin, Balıkesir’de kritik seviyelere çıkan günlük Covid-19 vaka sayıları nedeniyle tam kapanmanın şart olduğunu söyledi. Aytekin “Her yerde vakalar artıyor. Balıkesir’de hastanelerimiz artık ihtiyaçları karşılamaz seviyelere gelmek üzere. Yoğun bakımlardaki doluluk oranı her geçen gün artıyor. Artık gençler ve çocuklar hastalanıyor. Virüsün mutant hali, Balıkesir’i Türkiye’de zirveye yerleştirdi. Kent olarak rekor kırıyoruz. Artık tam kapanmak Balıkesir için zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında resmi olarak vaka ve ölüm rekorları kıran Türkiye’de bazı şehirlerdeki hızlı artışlar da dikkat çekiyor. O şehirlerden biri olan Balıkesir’de, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı insidans tablosuna göre vakalar 100 binde 586,32’ye yükseldi.

Şehirde salgının durumuna ilişkin bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, “Tüm Türkiye Covid-19 sebebiyle yangın yerine döndü. Elbette bu işin siyasi basiretsizlikle olduğu aşikâr. Bunun yanı sıra bazı özel durumlar var. Balıkesir’de günlük vaka sayısı 13 Nisan’dan beri 1000’in üzerinde. 13 Nisan’dan bugüne toplamda 7 bini geçkin yeni vakamız var. 100 bin kişide 586 vaka ile rekor kırıyoruz. Vakalarımız Karesi, Altıeylül ve Bandırma’da yoğunlaşıyor. Görüldüğü üzere bu ilçelerimiz nüfus yoğunluğu yüksek ilçelerimiz olmakla birlikte sanayinin de toplandığı bu ilçelerimizde vaka artışları rekor seviyeye gelmiş oldu. İktidarın almadığı tedbirlerin ve sorumsuz davranışlarının bedelini vatandaşımız canıyla ödüyor.  Balıkesir sanayisine can veren fabrikalarımızda vaka sayıları hızla yayılıyor. Patron işçiyi çalıştırmaktan vazgeçmek istemiyor, işçi evine ekmek götürmek için pandemi döneminde Kod29’la işine son verilmemesi için, hastalık canına da kastetse çalışmak zorunda kalıyor, iktidar ise işçinin ve vatandaşın evde kalmasının maliyetini karşılayamadığı için kapanmama inadından vazgeçmiyor. Geçen her gün, vatandaş can veriyor, Bakana da sadece turkuaz tabloyu açıklamak düşüyor” dedi.

‘AKP SALGINI BİTİRMEK İSTEMİYOR!’

Tüm dünyada radikal tedbirler alınıp, iktidarların teker teker vatandaşlarına desteklerini açıklarken, Türkiye’de ise tersine süreç yaşandığını belirten Aytekin, “Vatandaşa IBAN yollamakla başlayan süreç, en sonunda kasadaki parayı ortadan kaybetmeye kadar geldi. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında eğer yeni ve gerçek tedbirler alınmazsa tüm Türkiye’de eşi görülmemiş bir krizle karşılaşacağımızı açıklamış, kapanmanın zaman kaybetmeden hayata geçirilmesini vurgulamıştık. Geldiğimiz noktada, kimsenin anlamadığı tedbirleri açıklayarak; işçiyi, esnafı emekliyi, genci, işsizi salgının ortasında kaderine terk eden iktidar, bu salgını bitirmek istemiyor” ifadelerini kullandı.

‘TAM KAPANMADAN BAŞKA ÇARE YOK’

Salgınla ilgili geç kalınmış olsa da acil adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Aytekin, şunları söyledi:

“Şimdi bir kez daha kentimizde her gün 1000’lerle ifade edilen vaka sayılarına ulaşılmasına sebep olanlara sesleniyoruz: Balıkesir için tam kapanmadan başka çare yok. Kapanmanın süresine sağlıkçılar karar vermeli, siyasetçiler sadece o kararın gereğini yapmalı. 14 gün kapanınca bir ülke çökmez. Ama bu kafayla gidilirse ölüm rekorları kaçınılmaz!”