Bir aylık 'iş göremez' raporu alan bakanlık daire başkanı, AKP'li vekille Çin'i gezmiş

Bir aylık 'iş göremez' raporu alan bakanlık daire başkanı, AKP'li vekille Çin'i gezmiş

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda daire başkanı olan Haydar Dutak’ın ‘'eklem bozukluğu'’ adı altında ‘'iş göremez’' raporu alarak, AKP'li Hamza Dağ’ın katıldığı Çin gezisine gittiği ortaya çıktı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'a danışmanlık yaptıktan sonra Tarım ve Orman Bakanlığı Yayın ve Tanıtım Hizmetleri Daire Başkanı Haydar Dutak'ın, hastaneden 1 ay “iş göremezlik raporu” alarak Hamza Dağ ile birlikte Çin'e gittiği ortaya çıktı. Daire Başkanı Dutak'ın “devlet memuru” sıfatıyla AKP’nin Çin ziyaretine katılması ve ‘sahte raporu’ tartışma yarattı. Haydar Dutak'ın konuyla ilgili sorulara yanıt vermekten kaçındığı aktarıldı.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Haydar Dutak, 8 Kasım 2019'da, İzmir Gaziemir Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesi'ne “yatış” yaptı. Eklem bozukluğu teşhisi koyulan Dutak'a 11 Kasım 2019 ile 10 Aralık 2019 arası “iş göremezlik raporu” verildi. Dutak'ın raporlu göründüğü tarihlerde AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bir grup AKP'liyle Çin'e tur düzenledi. Davet üzerine ülkeye giden AKP'li heyet arasında, Türkiye'de raporlu görünen Haydar Dutak da yer aldı.

İşte yatış belgesi:

10 Aralık'a kadar rapor alan Dutak, Çin ziyaretinde birçok fotoğraf çektirdi. Hamza Dağ ile birlikte de poz veren Dutak'ın Çin turu sosyal medyada da yer aldı.