Bir aylık bebeğe annesinden çamaşır suyu ve jiletle işkence

Bir aylık bebeğe annesinden çamaşır suyu ve jiletle işkence

Avcılar'da yaşayan Elif K. 1,5 yaşındaki kızına vücuduna çamaşır suyu enjekte ederek ve jiletle keserek işkence yaptığını itiraf etti.

İstanbul Avcılar'da Elif K.'nin 1,5 yaşındaki kızı Eylül Miray'ın vücuduna şırıngayla çamaşır suyu ve sıvı sabun enjekte edip,  jiletle vucudunun çeşitli yerlerini keserek işkence yaptığı ortaya çıktı.

Doktorların şüpheleri üzerine son 6 ayda 2 kez gözaltına alınıp suçunu inkar ettiği için serbest bırakılmış olan kadın, 1 hafta önce polis merkezine gelip suçunu itiraf etti. İtirafı üzerine tutuklanan 29 yaşındaki kadın ifadesinde "Kızıma bir türlü ısınamadım, ölmesi için yaptım." dedi.

12 yıllık evli Elif K. ve Eray K. çiftinin üçüncü çocukları olan Eylül Miray, çiftin diğer çocuklarına göre sürekli hastalanmaya başlamıştı. 1 aylıkken kulaklarından ve göbek deliğinden kan gelen bebeği babası doktorlara götürdü ancak Miray bebeğe teşhis konulamadı. 

Bebeğin geçtiğimiz Ağustos ayında durumu ciddileşti. Henüz 9 aylık olan Miray bebek Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Pediatri Acil Servisi'ne kaldırıldı. Kafatası ve karnında çatlaklar, vücudunun belli yerlerinde çizikler ve morluklar gören doktor şüphelenerek durumu Fatih Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

6  AYDA 2 KEZ GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILDI

Savcılık tarafından "eziyet ve işkence" suçundan soruşturma başlatılan Elif K.  gözaltına alınarak Avcılar Polis Merkezine teslim edildi. Buradaki ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen kadın serbest bırakıldı. 

Ancak Miray bebek, aynı şikayetler ile Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne götürüldü.  Anne Elif K. bir kez daha gözaltına alındı fakat yine serbest bırakıldı. 
Bu sırada Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde bebeğin tedavisine devam eden bir doktor annenin odaya girmesini yasakladı. Kadının odaya giremediği süreçte bebeğin iyileşmeye başladığı görülünce şüpheler tekrar anne Elif K.'ya çevrildi. 

YAVAŞ YAVAŞ ÖLMESİNİ İSTEMİŞ

Yakalanacağını farkeden kadın 9 Şubat günü Avcılar Polis Merkezi'ne teslim oldu.

Daha önceki suçlamaları kabul etmediğini ancak bebeğine işkence yaptığını söyleyen Elif K. bebeğin doğduğu günden bu yana şırınga ile çamaşır suyu ve sıvı sabun enjekte ettiğini, kafatası ve vücudunun çeşitli yerlerini jiletle kestiğini böylelikle yavaş yavaş ölmesini planladığını söyledi. Hatta bebeğin hastanede yattığı bir dönemde yine sıvı sabun enjekte ettiğini de söyledi.

Savcılığa sevk edilen kadın, buradaki ifadesinde de kızının doğduktan sonra solunum sıkıntısıyla 1 ay hastane de yattığını söyledi.

'KIZIMI SEVEMEDİM, ONA ISINAMADIM. İŞKENCE YAPMAYA KARAR VERDİM'

“Kızımı sevemedim, ona ısınamadım. İşkence yapmaya karar verdim. Bir aylıktan itibaren düzenli olarak şırınga iğnesi ile ağzının içine, burun içine, kulak içine, göbek deliğine batırarak vücudundan kan gelmesini sağladım. Sonrasında hastaneye götürüp tedavi ettirdim. Taburcu olup eve geldiğinde de aynı şekilde şırınga iğnesi ile vücudunun çeşitli yerlerini kanatarak, kafatasına, gözlerinin ortasına, bacaklarına, kollarına, göğüs kısmına jiletle kesikler atarak eziyet etmeye devam ettim. Hastanede tedavi gördüğü sırada tuvaletten şırıngaya doldurduğum sıvı sabunu damarından enjekte ettim. Evde de çamaşır suyunu yine şırıngayla damarından verdim. Bu süreç kızım bir aylıktan itibaren başladı. Hakkımda soruşturma açılmıştı ama ben inkar etmiştim. Eziyeti ailemdekiler uyuduğu sırada ya da görmedikleri anda yapıyordum." ifadelerini kullanan Elif K. şuan da 1,5 yaşında olan bebeğine sistematik olarak işkence ve eziyet yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Babası Eray K. ile yaşayan Miray bebek ise sağlığına kavuşmaya başladı.