Bir ayda 211 kişinin yaşam hakkı ihlal edildi, 248 işkence kayıtlara geçti!

Bir ayda 211 kişinin yaşam hakkı ihlal edildi, 248 işkence kayıtlara geçti!

CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun yayınladığı Temmuz 2021 Hak İhlalleri Raporu’na göre bir ayda en az 24 kadın öldürüldü, en az 248 kişi de işkenceye maruz kaldı.

İleri Haber

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu, Temmuz 2021 Hak İhlalleri Raporu’nu yayınladı. Rapora göre, temmuz ayında en az 211 yaşam hakkı ihlali ve 248 işkence kayıtlara geçti. Bir ayda en az 24 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

Raporda, bir ay içinde en az bir gazeteci, yazar veya yayıncının hapis cezasına çarptırıldığı ve en az 4 gazetecinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

EN AZ 213 KİŞİ EYLEMLERDE GÖZALTINA ALINDI

226 erişim yasağının getirildiği temmuz ayında, düşünceyi ifade nedeniyle de 8 kişi gözaltına alındı ve bir kişi tutuklandı. 22 kişi hakkında ise düşünceyi ifade nedeniyle dava veya soruşturma açıldı.

Rapora göre, temmuz ayında 9 belediye başkanı, milletvekili veya parti yöneticisi tutuklandı. 30 eylem ve etkinliğe polis müdahalesinin olduğu bir aylık süreçte en az 213 kişi bu eylemlerde gözaltına alındı ve 10’u ise tutuklandı.

DAHA FAZLA