Bir ayakkabı firması daha konkordato ilan etti

Bir ayakkabı firması daha konkordato ilan etti

Eylül ayı başında konkordato ilan eden ayakkabı devi Hotiç'in ardından bir şirket daha konkordato başvurusunda bulundu.

Ayakkabı firması Hotiç’in ardından Yeşil Kundura da konkordato ilan etti. Üç ay geçici mühlet verilen şirkete, faaliyetlerinin denetimi için 2 kişilik konkordato komiser heyeti atandı.

Hürriyet'in haberine göre, krizi gerekçe göstererek mahkemeye başvuran Yeşil Kundura Sanayi A.Ş. hakkında dün verilen kararda şirket hacizlere karşı korumaya alındı.

KRİZ GEREKÇESİ

Yeşil Kundura Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kızanlıklı, mahkemeye yaptıkları başvurunun gerekçesine ilişkin açıklamada bulundu. Kızanıklı konuyla ilgili şunları söyledi:

“Son dönemde, ülkemizde yaşanan; yüksek faizlerin uzun vadeli yatırımlara imkan vermemesi, TL’de yaşanan değer kaybı neticesinde satışların giderek azalması, ithal girdilerin kurdaki dalgalanmalardan etkilenmesi ve bunun gibi birçok olumsuz ekonomik gelişme nedeni ile, kısa vadeli ödemelerimizde yaşanan güçlükleri bertaraf etmek, ticari faaliyetlerimizi korumak, müşterilerimizin, tedarikçilerimizin, bayilerimizin ve diğer iş ortaklarımızın bu zorlu süreçten daha da olumsuz etkilenmesini önlemek amacıyla Av. Ertuğrul Kılınç aracılığıyla konkordato başvurusu yapma kararı almış bulunmaktayız.”

Kızanlıklı ayrıca "Konkordato süreci ile mevcut borçlarımızın vadelerini uzatarak işimize odaklanmayı, bu sayede ileriye dönük çalışmalarımızı müşteri, tedarikçi ve bayilerimizin nezdinde -bugüne dek yaratmış olduğumuz güven çerçevesinde- sürdürebilmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kızanlıklı, sahip oldukları varlıkların da borçları ödemeye yeter seviyede olduğunu kaydetti.

13 MAĞAZASI VAR

Çeşitli illerde 13 franchise mağazası bulunan Yeşil Kundura faaliyetlerine 1948 yılında başlamıştı.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato müessesesi borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir. Bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.