Binlerce öğrencinin burs ve kredileri yatırılmadı: #KYKdaNelerOluyor

Binlerce öğrencinin burs ve kredileri yatırılmadı: #KYKdaNelerOluyor

KYK tarafından öğrencilere ödenmesi gereken kredi ve burs ücretleri, on binlerce öğrencinin hesaplarına yatırılmadı. Öğrencilerin olaya sosyal medyadan tepki göstermesi üzerine açıklama yapan KYK, "Bu ay burs/kredi ödemeleri yapılmayan öğrencilerimizden e-devlet üzerinden nakil başvurusu yaparak bilgilerini güncelleyen, durumu uygun olan ve nakli gerçekleşen öğrencilere ödeme zamanında ödeme yapılacaktır" dedi.

İleri Haber

Binlerce öğrenciye, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından ödenmesi gereken burs ve kredi tutarları bu ay yatırılmadı. Bazı öğrencilere ise daha mezun olmadan kredilerin geri ödeme tarihi çıkartıldı.

Kredi ve bursların ödenmemesi üzerine sosyal medyadan tepkilerini dile getiren öğrenciler, #KYKdaNelerOluyor etiketiyle çalışma başlattı.

KYK'DEN AÇIKLAMA

KYK, öğrencilerin tepkileri üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, ''YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır'' ifadeleri kullanıldı.

KYK tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

''Sevgili öğrencilerimiz, Bakanlığımızdan burs/kredi alan öğrencilerimiz imzaladıkları taahhüt gereğince eğitim durumlarındaki degişiklikleri en geç 1 ay içerisinde Genel Müdürlüğümüze bildirmekle yükümlüdür. YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır. Bu sebeple bu ay burs/kredi ödemeleri yapılmayan öğrencilerimizden e-devlet üzerinden nakil başvurusu yaparak bilgilerini güncelleyen, durumu uygun olan ve nakli gerçekleşen öğrencilere ödeme zamanında ödeme yapılacaktır. Konuyla ilgili bilgilelerinizi e-devletten takip edebilirsiniz.''

 

DAHA FAZLA